Κοινωνία

Έτσι αντικαταστάθηκε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στις 5 Νοεμβρίου απέπεμψε το πρόεδρό του κ. Νίκο Οικονομόπουλο από το διοικητικό συμβούλιο και εξέλεξε ως αντικαταστάτη του, τoν κ. Μαμαντόπουλο Ανδρέα. Για το γεγονός αυτό εξέδωσε ανακοίνωση που εξηγεί τους λόγους αυτής της αντικατάστασης εξηγώντας ότι οι ενέργειες και οι παραλείψεις του τέως Προέδρου έθεσαν σε κίνδυνο την παραμονή του ΕΕΣ στους κόλπους του Διεθνούς Κινήματος. Στην συνέχεια αναφέρει την διαδικασία που ακολουθήθηκε:

«Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ νόμιμα συγκλήθηκε και συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία στις 5 Νοεμβρίου 2018 και αντικατέστησε τον κ. Οικονομόπουλο Νικόλαο με τον κ. Μαμαντόπουλο Ανδρέα στην Προεδρία του Ε.Ε.Σ. Η αντικατάσταση έγινε με διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν 19 εκ των 25 Μελών. Εκ των 19, οι 14 ψήφισαν υπέρ της μομφής, με ένα 1 όχι και 4 λευκά, ενώ στην ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου ψήφισαν 16 υπέρ του κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου, με 2 λευκά και 1 άκυρο»

Οι λόγοι αντικατάστασης του τέως προέδρου αναλυτικά:

  1. Η δυσλειτουργία εντός του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Η δυσχέρεια των σχέσεων με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και την Ελληνική Πολιτεία, εξαιτίας της έλλειψης προσήλωσης προς το συμφωνημένο οδικό χάρτη επανόρθωσης του Ε.Ε.Σ. και
  3. Η έλλειψη συνεργασίας και σύμπνοιας με τους εργαζόμενους του Ε.Ε.Σ.

Τέλος η ανακοίνωση καταλήγει :

«Πιστοί στο πνεύμα των Θεμελιωδών Αρχών του Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και σαφώς μακριά από οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική παρέμβαση, στόχος του νέου Προέδρου είναι η παραμονή του Ε.Ε.Σ. στους κόλπους του Διεθνούς Κινήματος, που με τις ενέργειες και παραλείψεις του τέως Προέδρου τέθηκε σε κίνδυνο. Αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας κ. Francesco Rocca στις 11 Οκτωβρίου 2018, με την οποία δήλωσε με σαφή τρόπο ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 ενεργοποιείται αυτομάτως το καθεστώς αναστολής του Ε.Ε.Σ. από όλα τα Διεθνή Όργανα του Κινήματος. Αυτή την ενεργοποίηση ο νέος Πρόεδρος θέλει να ανατρέψει τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ