Κοινωνία Κορωνοϊός

Έτσι θα λειτουργήσει ο προαστιακός από τη Δευτέρα

Προαστιακός σιδηρόδρομος Αθηνών

Τη Δευτέρα 4 Μαϊου ξεκινάει την πλήρη λειτουργία του ο προαστιακός Σιδηρόδρομος Αθηνών (Πειραιάς-Κιάτο, Πειραιάς-Αεροδρόμιο, Αθήνα-Χαλκίδα και Άνω Λιόσια-Κορωπί), ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με στόχο την αποφυγή συνωστισμού εντώς εντός των συρμών της, θα τηρήσει ένα σύστημα εισιτηρίων, συνδέοντας πλέον τα δρομολόγια με τον τίτλο μεταφοράς. Έτσι, θα επιτυγχάνεται ο έλεγχος του επιβατικού φόρτου σε κάθε συρμό και σε πραγματικό χρόνο.

Η χρήση και η έκδοση των εισιτηρίων

Πιο συγκεκριμένα, τα εισιτήρια θα παραπέμπουν στο δρομολόγιο κατά τη διαδικασία της έκδοσής τους και θα έχουν ισχύ για μια ώρα πριν έως και δύο ώρες μετά την αναγραφόμενη ώρα αναχώρησης του δρομολογίου. Έτσι, καθ’όλη τη διάρκεια θα ελέγχονται από ηλεκτρονικά στον συρμό από το προσωπικό αμαξοστοιχίας.

Εάν κάποιος δεν πρόκειται να ταξιδέψει ή δεν προλάβει το παραπάνω χρονικό όριο, αυτόματα το εισιτήριο θα ακυρώνεται ή θα μεταβάλλεται μέχρι και τις 23:59:59, της ημερομηνίας αναχώρησης του δρομολογίου που αναγράφεται στο εισιτήριο. Τα εισιτήρια εκδίδονται από το Web (tickets.trainose.gr), το app της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, (androis & ios) και από φυσικά σημεία πώλησης.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από το επιβατικό κοινό και θα υπάρχουν  ελεγκτικοί μηχανισμοί, που θα ελέγχουν την τήρηση αυτού του μέτρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογραμμίζει “Δεν μετακινούμαστε όταν έχουμε κάποια συμπτώματα, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προσωπικής προστασίας όταν μετακινούμαστε. Μένουμε ασφαλείς.”

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER