Περιφέρειες - Δήμοι

Έφερε οχήματα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Μπακογιάννης για να αντιμετωπιστεί η «Μήδεια»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε τη συνδρομή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου υπήρξε και Περιφερειάρχης, προκειμένου η Αθήνα να αντιμετωπίσει τον χιονιά. Όπως αναφέρουν πηγές μέσα από τον δήμο η Αθήνα δεν έχει εκχιονιστικά μηχανήματα και σε γενικές γραμμές δεν τα χρειάζεται, αφού κάθε 10-15 χρόνια πέφτει στο κέντρο της πρωτεύουσας χιόνι.

Παρ’ όλα αυτά όμως η κακοκαιρία χτύπησε τον δήμο και δημιούργησε προβλήματα  μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι λοιπόν ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε μια κίνηση που αποδείχθηκε καθοριστική, δεδομένης της εικόνας στην Αττική από το βράδυ της Δευτέρας. Αξιοποίησε τις επαφές και την αγαστή συνεργασία του με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου υπήρξε Περιφερειάρχης, και ζήτησε πριν από τρεις μέρες τα μηχανήματα τους.
Τα οχήματα που βρίσκονται από νωρίς στους δρόμους της Αθήνας

Μπορούσε να ζητήσει τη συνδρομή τους, αφού σε εκείνη την περιοχή η κακοκαιρία Μήδεια είχε σταματήσει. Έτσι, ο Δήμος Αθηναίων βρέθηκε πανέτοιμος όταν ξέσπασε η κακοκαιρία.

Έτσι, στους δρόμους από το πρωί συνδράμουν:

17 οχήματα του δήμου Αθηναίων
13 οχήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων
2 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής
Σύσσωμη η Δημοτική αστυνομία
& 15 ειδικά συνεργεία

Μάλιστα, από τον Δήμο των Αθηνών σημειώνουν πως την επιχείρηση συντόνισε ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης ο οποίος έφυγε από το γραφείο στις 4 στα ξημερώματα και επέστρεψε 6.30 το πρωί της Τρίτης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa