Κοινωνία Μαρς

Έφτασαν τα OH-58D Kiowa Warrior στον Βόλο – Θωρακίζεται ο Ελληνικός Στρατός

Κατέφθασαν χθες στο λιμάνι του Βόλου τα 70 OH-58D Kiowa Warrior, ελικόπτερα αναγνώρισης αμερικανικής προέλευσης. Πρόκειται για σύγχρονα ελικόπτερα ελαφρών αποστολών αναγνώρισης αλλά και ταχύτατης υποστήριξης μάχης.

Επίσης παραδόθηκε και 1 μεταφορικό ελικόπτερο CH – 47 Chinook. Παρών στην παραλαβή ήταν ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Τα ελικόπτερα δόθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο υλοποίησης των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών με την αμερικανική πλευρά για την παραχώρησή τους.

Όπως τόνισε το ΓΕΣ τα ελικόπτερα θα είναι άμεσα επιχειρησιακά διαθέσιμα και δοθούν στις μονάδες του Ελληνικού Στρατού κυρίως στις νησιωτικές περιοχές. Θα χρησιμοποιηθούν για αποστολές επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας. Οι «Ινδιάνοι πολεμιστές» αποκτήθηκαν από την χώρα μας με κόστος μόνο 45 εκατ. δολάρια ενώ η κανονική αξία των ελικοπτέρων αγγίζει τα 550 εκατ. δολάρια. Το κόστος που δαπάνησε η χώρα μας αφορούσε μόνο την μεταφορά τους από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και την εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών.

Ποια είναι όμως τα OH-58D Kiowa Warrior;

Το βασικό χαρακτηριστικό των ελικοπτέρων είναι το σύστημα Mast Mounted Sight (ΜMS), ο περιστρεφόμενος πύργος – σήμα κατατεθέν που διαθέτουν πάνω από τους έλικές τους. Μια κάμερα τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ανάλυσης η οποία διαθέτει και θερμικούς αισθητήρες, παρέχει στο ελικόπτερο την δυνατότητα να επιχειρεί και το βράδυ εξίσου καλά όσο και την μέρα. Το ΜΜS μπορεί να βοηθήσει  και στην ακριβή σκόπευση με τη χρήση λέιζερ. Να σημειώσουμε ότι έχουν κατασκευαστεί από το 1991 μέχρι το 2011 και μέσο όρο πτήσης έχουν τις  5.800 ώρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για OH-58D Kiowa Warrior

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa