Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός και καταξιωμένος ζωγράφος σε ηλικία 91 ετών μετά από σκληρή μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο.

Ο ζωγράφος ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο στην πηγή έμπνευσης, όπως τη χαρακτήριζε ο ίδιος.

Ο λόγος για τον Μπότη Θαλασσινό, το ταλέντο του οποίου αναγνωρίστηκε σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία καθώς 10 ετών βραβεύτηκε από τον Υπουργείο Παιδείας για το πορτραίτο του Κολοκοτρώνη, που ζωγράφισε στην τάξη. Αυτό ήταν και η αφορμή, από την εφηβεία ακόμη, να αρχίσει να παίρνει μαθήματα αγιογραφίας, αγγειογραφίας και ζωγραφικής.

Κινητήριος δύναμη και πρώτη του θαυμάστρια ήταν η μητέρα του, διάσημη σχεδιάστρια μόδας στο Ηράκλειο. Όπως είχε πει ο ίδιος: «μου έδινε δύναμη, κουράγιο και με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με τη ζωγραφική σε αντίθεση με τον πατέρα μου που ήταν αρνητικός, επέμενε ότι θα με χλευάζουν αν κάνω αυτό το επάγγελμα και με παρότρυνε να γίνω γραμματέας ή κάτι άλλο τέλος πάντων».

Ο Μπότης Θαλασσινός είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με κορυφαίους καλλιτέχνες της εποχής του, το δε ταλέντο του είχε εκτιμηθεί από το σύνολο των τεχνοκριτικών σε όλον τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ο μεγάλος καλλιτέχνης μετέφερε το εργαστήριό του από την Αθήνα στο Ηράκλειο, όπου δημιούργησε ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό χώρο εκπαίδευσης, δημιουργίας αλλά και προβολής του έργου του.