Κοινωνία Πολιτισμός

«Έφυγε» η Καίτη Κασιμάτη – Μυριβήλη

Από τη ζωή έφυγε η Καίτη Κασιμάτη – Μυριβήλη χθες 5/10, το μεσημέρι, σε ηλικία 92 ετών. Σύζυγος του Λάμπη Μυριβήλη, γιου του Στρατή Μυριβήλη, η Καίτη Κασιμάτη γεννήθηκε το 1926 στη Θεσσαλονίκη.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 μετακόμισε μόνη της στην Αθήνα και εργάστηκε στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση και αργότερα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ως βοηθός μορφωτικού ακολούθου. Διακρίθηκε στην πρεσβεία και ταξίδεψε στις ΗΠΑ ως ανταμοιβή για την εργατικότητα της. Με τη βοήθεια της Αμερικάνικης Πρεσβείας και εξαιτίας της αγάπης της για την τζαζ μουσική και την αμερικάνικη λογοτεχνία γνώρισε τους Γκίζι Γκιλέσπι, Κουίνσι Τζόουνς, Ουίλιαμ Φώκνερ, Χένρι Μίλερ κ.ά. Στην Ελλάδα εργάστηκε ακόμη ως ραδιοφωνική παραγωγός και μεταφράστρια ραδιοφωνικών θεατρικών έργων, ενώ συνδέθηκε φιλικά με τους Κάρολο Κουν, Οδυσσέα Ελύτη, Μάνο Χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο.

Με την επικράτηση της χούντας των Συνταγματαρχών παραιτήθηκε από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και ανέλαβε το πρόγραμμα υποτροφιών του Ιδρύματος Φορντ, τις οποίες έλαβαν μεταξύ άλλων οι Κάρολος Κουν, Σίμων Καρράς, Κωνσταντίνος Δοξιάδης, Δημήτρης Μαρωνίτης κ.ά. Στις αρχές του ’90 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στο Α’ Νεκροταφείο και ώρα 2μμ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa