Κοινωνία

«Έφυγε» ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος

Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού Γιάννη Σμυρναίου γνωστοποίησε ο καλός του φίλος και συνάδελφός του, Άγγελος Γραμμένος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Μαρτίου, αλλά βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη μια εβδομάδα αργότερα.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε:

Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος. Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο «Κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φειντώ με το θίασο Ρηγόπουλου – Αναλυτή το 1967.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, «Ο χαζομπαμπάς» (1967). Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο «Αγάπη μου παλιόγρια» (1969-70), Βουτσά-Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο «Ο επαρχιώτης» (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο «Το στραβόξυλο», Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο «Καλουτά» στο έργο «Κολωνός και Κολωνάκι», Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο «Μετροπόλιταν» στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη «Δέκα μέρες στο Παρίσι» και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019.

Φιλμογραφία
Ο χαζομπαμπάς (1967)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Ο αισιόδοξος (1973)
Τροχονόμος… Βαρβάρα (1981)
Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)
Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
Η σιδηρά κυρία (1983)
Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)
Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)
Ο αυτάκιας (1988)
Τρελάδικο πολυτελείας (1990)

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa