Πολιτική

Έχει έτοιμη την κυβέρνηση ο Μητσοτάκης! Όλα όσα δεσμεύτηκε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη

«Δεν μπορώ να προεξοφλήσω το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα ήταν αλαζονικό να πω στους πολίτες ότι η εκλογή έχει τελειώσει. Διακυβεύεται η ισχυρή εντολή και ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης  στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Ντίνο Σιωμόπουλο στον ΑΝΤ1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχει ήδη έτοιμη την κυβέρνηση και κάποιοι το γνωρίζουν ήδη και πως θα ορκιστεί την Τρίτη.

Στη συνέντευξη του αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που αφορούν στην οικονομία.

«Καλούμαστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας», είπε και πρόσθεσε: «Ήδη οι αγορές μάς εμπιστεύονται. Το χρέος μας θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη, όχι από την υπερφορολόγηση. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να πείσω τους εταίρους μας για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ανοχής «και θα κινηθούμε πολύ γρήγορα την επόμενη ημέρα». «Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νέα ευημερία, ευημερία για όλους». Είπε ακόμα ότι λέει στους επιχειρηματίες ότι θα μειώσει τους φόρους αλλά πρέπει κι εκείνοι να φροντίσουν τους εργαζόμενους. Πρόσθεσε ότι θα είναι αυστηρός στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

«Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι πολλές καλές νέες δουλειές» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα. Δεν αρκεί να δημιουργήσουμε μόνο νέες θέσεις, αλλά να έχουμε και προγράμματα κατάρτισης. Το ζήτημα των δεξιοτήτων είναι κομβικής σημασίας. Για όλα αυτά μόνο η ΝΔ μιλάει»  επισήμανε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της ασφάλισης, τόνισε ότι ο ίδιος εγγυάται τις κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των συνταξιούχων και πρόσθεσε: «Ο ιδιωτικός χαρακτήρας αφορά μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μιλάμε για αυστηρά εποπτευόμενη αγορά και μεγαλύτερο έλεγχο του νέου ασφαλισμένου ως προς τον δικό του ατομικό κουμπαρά. Οι παλιές συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τις υφιστάμενες συντάξεις. Οι τεχνοκράτες αυτό το έχουν λύσει».

Σχετικά με το debate ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «οι πολίτες θέλουν να ακούσουν το σχέδιό μου για την επόμενη ημέρα. Αυτό προσπάθησα να κάνω. Να εξηγήσω πως θα κάνω τις ζωές τους καλύτερες. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τον κ. Τσίπρα σε ένα επίπεδο που έχει κουράσει».
Σημείωσε ότι «το ντιμπέιτ έπρεπε να γίνει. Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε το ντιμπέιτ με όλους. Εγώ επιμένω ότι αυτό είναι το σωστό ντιμπέιτ γιατί είμαστε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Έχω αντιπαρατεθεί 42 φορές συνολικά με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Athens Voice.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa