Παρασκηνιακά Περιφέρειες - Δήμοι

Αγοραστός στο paraskhnio.gr: Τι συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό και τι μας απάντησε

Εφ ‘ όλης της ύλης, τρίωρη, συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν οι 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαιμός

«Όλη η Ελλάδα ήταν στο Μαξίμου», είπε ο Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο paraskhnio.gr. «Μεγάλα και μικρά προβλήματα της καθημερινότητας που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα, έχουν μεταφερθεί σήμερα στον πρωθυπουργό».

Όπως είπε στο paraskhnio.gr ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) κ. Αγοραστός στον πρωθυπουργό τέθηκαν διάφορα ζητήματα, ενώ δεν υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Εμείς τι είπαμε όσον αφορά στην ανάπτυξη. Η κοινωνία θέλει μεροκάματο και το μεροκάματο είναι αξιοπρέπεια. Το μεροκάματο έρχεται μέσα από μία παραγωγική επανάσταση. Η παραγωγική επανάσταση είναι να ξεφύγουμε από τα βαρίδια του παρελθόντος».

«Πρώτον είναι να έχουμε μία χαμηλότερη φορολογία. Γιατί οι αυξημένοι φόροι εξαντλούν όλους. Σε μια χώρα που έχει καθίζηση επενδύσεων, κατανάλωσης. Έκρηξη εισοδήματος, έκρηξη λαθρεμπορίου και η παραοικονομία έχει λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι άδικο και αναχρονιστικό το σύστημα φορολογίας είναι μη βιώσιμο και εξοντωτικό για συνεπείς φορολογούμενους», υπογράμμισε.

«Σε μια εποχή που η Ε.Ε έχει μπει σε έναν φορολογικό ανταγωνισμό. Μάλιστα αναμένεται να ενισχυθεί τώρα που το brexit μπορεί να καταλήξει στη μετατροπή του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα είδος φορολογικού παραδείσου», επεσήμανε.

Ερωτηθείς αν υπήρχε κάποια απάντηση από πλευράς πρωθυπουργού ο κ. Αγοραστός απάντησε «όχι».

Οι προτάσεις των περιφερειαρχών στον πρωθυπουργό:
  • Εξορθολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών
  • Πάταξη του «βαριδίου» της γραφειοκρατίας. Δεν μπορεί οι υπηρεσίες του κράτους να μην συνεργάζονται υπέρ του εθνικού σκοπού
  • Γρήγορη απονομή δικαιοσύνης
  • Να πάμε στην ουσιαστική διαδικασία της περιφερειακής διακυβέρνησης. Να ξέρει ο καθένας σε τι είναι υπεύθυνος
  • Εμείς κάνουμε ήδη πενταετή αναπτυξιακό προγραμματισμό
  • Δεν είμαστε φοβικοί απέναντι στις μεταρρυθμίσεις, αλλά τις θέλουμε γρήγορα. Να ξεφύγουμε τώρα από τον φαύλο κύκλο της μετρολογίας του μνημονίου.

Ενώ όπως αποκάλυψε ο περιφερειάρχης «Θα έχουμε ειδική συνάντηση για τον νέο «Καλλικράτη», εκλογικά συστήματα κτλ».

«Δεν συζητήθηκε το θέμα των αλλαγών. Τέθηκε από εμάς αλλά δεν πήραμε απαντήσεις. Θα συζητηθούν σε άλλη συνάντηση», είπε συγκεκριμένα.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa