Οικονομία

Αγωγές 130 μικρομετόχων κατά της Folli Follie

Αποζημιώσεις από την Folli Follie και όσα στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο που οδήγησε στην κατάρρευση του ομίλου και την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής ζητούν 130 μικροεπενδυτές, με αγωγές που έχουν καταθέσει εμπρόθεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των αποζημιώσεων που αξιώνουν οι μέτοχοι είναι περίπου 4 εκατ. ευρώ. Την πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων ανέλαβε η Ένωση Ελλήνων επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύθηκε η νομική και πραγματική μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Το Δικαστήριο, όπως έχει ανακοινωθεί από την Folli Follie, έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 56 επενδυτών δια της υπ’ αριθμ. 2419/2019 απόφασής του, με την οποία διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 1,8 εκ. ευρώ.

Δυνάμει της εν λόγω απόφασης, οι αιτούντες επέβαλαν συντηρητική κατάσχεση επί ορισμένων τραπεζικών λογαριασμών της Folli Follie, μέχρι του ποσού των 1,8 εκ. ευρώ.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa