Κοινωνία

Αισιοδοξεί ο Βατόπουλος: Υπάρχει βελτίωση στην εξέλιξη της επιδημίας

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε πρόσφατες δηλώσεις ανέφερε ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα αλλά πλέον διαφαίνεται μια βελτίωση στην επιδημία.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Alpha ο καθηγητής ανέφερε ότι σταδιακά φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα από το lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές του Νοεμβρίου στη χώρα, ενώ θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να πέσει ο αριθμός των θανάτων και διασωληνωμένοι.

Ακόμα πρόσθεσε ότι «Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε βελτίωση, η οποία ελπίζω να διατηρηθεί. Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν θα πέσει πριν περάσει μια βδομάδα ακόμα(…) Πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας. Είναι απολύτως σαφές ότι ο ιός είναι σε όλη την Ελλάδα. Σε οποιοδήποτε σημείο που δεν βλέπουμε πολλά κρούσματα, με έναν κακό χειρισμό, θα κολλήσει ξανά κόσμος. Είναι μια ασταθής ισορροπία».

Τέλος στο ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι «Έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται λίγο τα κρούσματα και σίγουρα θα πάρουμε την τελική ανάσα όταν έρθει το εμβόλιο. Χρειάζεται ευλαβική τήρηση των μέτρων και αυτοπροστασία. Με αυτά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη δυσκολία, χωρίς να υπάρξει το τρίτο κύμα».

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER