Παρασκηνιακά

«Αιχμές» Κεκέρογλου για Καστανίδη και Παπανδρέου: Η μη τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ζήτημα

Η στάση να μην ακολουθήσουν τη γραμμή ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης στην  ψήφιση του νομοσχεδίου για τις πορείες δημιουργεί “ζήτημα”  όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

“Η μη τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ζήτημα”, λέει συγκεκριμένα σχολιάζοντας την αποχή των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.

Η δήλωση

“Η ομόφωνη απόφαση όλων ήταν επί του περιεχομένου, ότι θα διεκδικήσουμε μέσω τροπολογιών αυτές τις αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή. Η απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας ήταν ότι ψηφίζουμε επί της αρχής και μόνο τα άρθρα, με τα οποία συμφωνούμε. Υπάρχει απόφαση. Γι’αυτό έχουμε συνεδρίαση της Κ.Ο. στις 14:00”, σχολίασε ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στον RealFM 97,8.

“Θεωρώ ότι η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και θεσμούς. Μπορεί να υπάρχουν άλλα ζητήματα που θα εκφραστούν και θα πείσουν γιατί πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους κανόνες και στους νόμους. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες. Αυτό λοιπόν θα το δούμε το μεσημέρι αν υπήρχαν. Αυτό δεν είναι ορθό και για τους άλλους συντρόφους, οι οποίοι είχαν μια διαφορετική άποψη, αλλά τηρούν τα συμφωνηθέντα. Η μη τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ζήτημα” πρόσθεσε.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη να απέχουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις προκάλεσε αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ με αποτέλεσμα η Φώφη Γεννηματά να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ για να ληφθούν αποφάσεις.

Απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις πορείες, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, το οποίο είχε αποφασίσει να το υπερψηφίσει επί της αρχής. “Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER