Λάβρος κατά της αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του μετά το ταξίδι τις επιστροφής του από τις ΗΠΑ. Άλλωστε σε ερώτηση για την πιθανότητα του ανασχηματισμού απάντησε ότι «οι απαιτήσεις είναι υψηλές», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κυβερνητικό σχήμα χρήζει περαιτέρω ενίσχυσης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ισχυρίζεται ότι με τα ταξίδια που έχει κάνει στο εξωτερικό, αλλά και με τις επισκέψεις κορυφαίων ηγετών στην Ελλάδα, η χώρα μας άλλαξε κατηγορία.

Ειδικότερα, «Το 2017 δεν είναι 2015» διακηρύσσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην αλλαγή σελίδας για τη χώρα και γι’ αυτό και όπως επισημαίνει σε άλλο σημείο -επικαλούμενος τα ταξίδια που ο ίδιος έχει κάνει στο εξωτερικό όπως και τις επισκέψεις κορυφαίων ηγετών στη χώρα μας- «η χώρα άλλαξε κατηγορία. Η εποχή που η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο, συνώνυμο της χρεοκοπίας και της κακοδιαχείρισης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ σημειώνει ότι στέφθηκε από «απόλυτη επιτυχία», με βασικό λόγο τη συμφωνία στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. «Η εξωτερική πολιτική και ιδίως η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια» σημειώνει εξάλλου ο κ. Τσίπρας και κάνει λόγο για «αντιπολίτευση του κωνείου», που αποτελεί «αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ».

Παράλληλα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, είπε: «Η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές».

Επιπρόσθετα, κάνει άνοιγμα στους προοδευτικούς πολίτες που «αρνούνται το ρεβανσισμό της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι «μόνο μιας χρήσεως δεν είναι».

Σχολιάστε ...