Κοινωνία

Ακάθεκτοι οι Τούρκοι – Συνεχίζει την ρότα του το «Oruc Reis»

Ακάθεκτο συνεχίζει την πορεία του συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου το «Oruc Reis».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες με νοτιοδυτική πορεία σε διεθνή θαλάσσια ύδατα αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την εκτίμηση να είναι ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα φτάσει στο δυτικότερο άκρο της περιοχής για να διεξάγει έρευνες.

Παράλληλα οι τουρκικές φρεγάτες μετά το κάλεσμα των ελληνικών πλοίων να φύγουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, φέρεται να απάντησαν «φύγετε εσείς από την τουρκική ΑΟΖ».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Άγκυρα από χθες το βράδυ άλλαξε τακτική και απάντησε στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες, ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την περιοχή το Oruc Reis και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία. Οι κυβερνήτες των τουρκικών φρεγατών, έσπασαν τη σιγή ασυρμάτου, και απαντούν ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ

Για μια ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κάνοντας λόγο ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Ακάρ υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Oruc Reic, το οποίο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, συνοδεύουν πέντε πολεμικά πλοία. «Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο», επισήμανε και πρόσθεσε: «Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Τέλος να σημειώσουμε ότι από την στιγμή που τα τουρκικά πλοία έβαλαν πλώρη για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και δεν θα αφήσουν στιγμή από τα μάτια τους το τουρκικό πλοίο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa