Περιφέρειες - Δήμοι

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για τις πλημμύρες στην Κρήτη: Ο Περιφερειάρχης εξακολουθεί να αποποιείται τις ευθύνες του

Αιχμηρή δήλωση κατά του περιφερειάρχη Κρήτης έκανε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, υποψήφιος για την περιφέρεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο Κ. Μαρκογιαννάκης με αφορμή τις πλημμύρες στο νησί αναφέρει για τον Σταύρο Αρναουτάκη ότι «εξακολουθεί να αποποιείται μέρος των ευθυνών που του αναλογεί».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία τόνισε: «Η Κρήτη πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως στις αρχές του έτους. Γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες σωρείας προβλημάτων που προκαλούνται αυτή τη στιγμή από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σπίτια και καταστήματα παραδίδονται στη λάσπη, ο ΒΟΑΚ έχει μετατραπεί ξανά σε μια τεράστια λίμνη, ενώ οι κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα είναι αναρίθμητες.

Ο Περιφερειάρχης εξακολουθεί να αποποιείται μέρος των ευθυνών που του αναλογεί για τα παραπάνω δραματικά γεγονότα, πιστεύοντας μάλλον ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι απλά υποβοηθητικός. Το μείζον πρόβλημα που ανακύπτει είναι η κωλυσιεργία στην επίλυση των βασικών θεμάτων που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.
Όσο θεωρεί ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου να γίνονται μπαλάκι οι ευθύνες, θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Όσο πιστεύει ότι η κατασκευή τεχνικών έργων μικρής κλίμακας θα σώζει τη κατάσταση, πλανάται πλάνην οικτρά. Όσο γυρνάει το κεφάλι στην ολοκλήρωση σοβαρών έργων υποδομής, θα διακρίνεται η αδυναμία και ανικανότητά του να υλοποιήσει όσα έχει κατά καιρούς υποσχεθεί».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa