Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ήμερα Περιβάλλοντος: Η σημερινή μέρα βρίσκει το Περιβάλλον χτυπημένο

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας  από το Στην ανάγκη προώθησης πράσινων πολιτικών ανάπτυξης αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας πληγωμένο από το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης , που ουσιαστικά αποδομεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και απορυθμίζει πλήρως την περιβαλλοντική νομοθεσία», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κρίση του κορωνοϊού βρήκε την παγκόσμια κοινότητα εντός μιας «ευρύτερης, μεγαλύτερης και διαρκέστερης κρίσης, την κλιματική κρίση».

Την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας  σημείωσε ότι όλες οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται από εδώ και στο εξής και που θα έχουν στόχο την οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να λαμβάνουν υπόψη τους την κλιματική κρίση. «Δεν μπορεί στο όνομα της καταπολέμησης της ύφεσης να ξαναγυρνάμε σε πολιτικές του παρελθόντος που συρρίκνωναν το περιβάλλον, που αμφισβητούσαν την περιβαλλοντική προστασία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa