Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Μέτρα εναντίον της Τουρκίας αν δεν σταματήσουν οι γεωτρήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο στις Βρυξέλλες δήλωσε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά της Τουρκίας εάν δε σταματήσει άμεσα τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «Σήμερα ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος αρχικά στην υποψηφιότητα Μάνφρεντ Βέμπερ για την Κομισιόν: «Να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένας πολιτικός που δεν ενώνει, αλλά διχάζει, που έχει πάρει ακραίες θέσεις εναντίον του νότου και της Ελλάδας, ένας υπέρμαχος της λιτότητας. Πιστεύω ότι σήμερα θα ανοίξει ο δρόμος για υποψηφιότητες που ενώνουν».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Το δεύτερο θέμα είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Τουρκία. Θα επιχειρήσω να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις και αποφάσεις, να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία». Ακόμα πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί κάθε πιθανότητα ώστε στο βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων, να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα, οι κατάλληλες κυρώσεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa