Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: «Η Ν.Δ. εκχωρεί την επικουρική ασφάλιση στους ιδιώτες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ίσως στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας, και είναι επόμενο να χρειάζεται χρόνος για ψύχραιμη αποτύπωση αυτής της περιόδου», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9 και τους δημοσιογράφους Σοφία Παπαδοπούλου και Κώστα Παπαδάκη. Όπως συμπλήρωσε, αυτό που απασχολεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυρίως τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα», και έφερε ως παράδειγμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών: «Κάνει λόγο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης από την κυβέρνηση της Ν.Δ.».

«Πρόκειται για την απόσυρση του κράτους από τη συνταγματική υποχρέωση για την κάλυψη -ως εγγυητής- του συνταξιοδοτικού συστήματος, και την εκχώρησή του στην ιδιωτική αγορά. Αυτές είναι επικίνδυνες εξελίξεις», επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης, προοδευτικής, αριστερής εναλλακτικής απέναντι στην πολιτική πρακτική της Ν.Δ. η οποία είναι εχθρική προς την κοινωνική πλειοψηφία», προσέθεσε.

Ακόμα ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι «Η Ν.Δ. εκχωρεί την επικουρική ασφάλιση στους ιδιώτες – Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει μια ολοκληρωμένη, αριστερή εναλλακτική πολιτική υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σημειώνοντας πως «η προσπάθεια αυτή ξεκινά από την Πάτρα με την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα». «Δεν κάνουμε προεκλογικού τύπου φιέστες, θέλουμε να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των πολιτών. Αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες ξεκινάμε μια μεγάλη καμπάνια διεύρυνσης και επικοινωνίας απαραίτητη για να αντιστοιχίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική του βάση. Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης απέναντι στον σκληρό νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ, πάντα μαζί με τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο θέμα της ψήφου των αποδήμων ο Αλ. Χαρίτσης είπε πως «δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς ορούς, όπως κάνει η ΝΔ, για
να οδηγηθούμε επιτέλους στην λύση αυτού του ακανθώδους ζητήματος». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαρχής αποδείξει πως επιδιώκει την επίλυση του”, και “αυτή τη στιγμή είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει ολοκληρωμένη, γραπτή πρόταση», είπε.

«Η Ν.Δ. δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και περιορίζεται μόνο σε συζητήσεις και διαρροές γύρω από το θέμα. Αναμένουμε επομένως και την αντίστοιχη πρόταση της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa