Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συναίνεση για την ψήφο των ομογενών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε πως «Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, αρκεί η όποια λύση να μην ανοίγει τον ασκό του Αιόλου επί θεσμικών θεμάτων αφενός, και αφετέρου να συνδεθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Μιλώντας στον Real FM πρόσθεσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το ζήτημα αυτό, σε συνέχεια και της πολύμηνης δουλειάς που είχε γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών επί της διακυβέρνησής μας».

Στη συνέχεια έκανε κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι «Μόνο βαρύγδουπες δηλώσεις έχουμε ακούσει. […] Πριν από έναν μήνα στη Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης έταξε ψήφο στους πάντες. Τώρα η ΝΔ πρέπει να εξηγήσει στους ομογενείς γιατί ανακρούει πρύμναν και βάζει όρους και προϋποθέσεις».

Σε ότι έχει να κάνει με την  αυριανή συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής, ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τις προτάσεις των ΚΚΕ και Μέρα25 περί ενός συστήματος «κλειστής εκπροσώπησης» και την ίδια στιγμή υπενθύμισε ότι αντίστοιχη είναι η πρόταση που έχει κατατεθεί και από το Σύνδεσμο Απόδημου Ελληνισμού.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa