Οικονομία

Αλαλούμ με τα αναδρομικά: Πιστώθηκαν μικρότερα ποσά απ’ ότι έπρεπε

Ένα ακόμα αλαλούμ με τα αναδρομικά, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες, ότι δικαιούχοι είδαν ψίχουλα στους λογαριασμούς τους σε σχέση με αυτά που περίμεναν. Έτσι λοιπόν αυτοί που είδαν να τους πιστώνονται ποσά που δεν αντιστοιχούσαν σε αυτά που έπρεπε να λάβουν, πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση.

Το συντονιστικό συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων σημειώνει ότι μετά τη μεταφορά στους λογαριασμούς των δικαιούχων και των ορφανικών οικογενειών αυτών, των λεγομένων αναδρομικών, διαπιστώθηκαν τα εξής:

– Πολύ λιγότερα ποσά από αυτά τα οποία υπολόγιζαν.

– Τεράστιες διαφορές στα ποσά για ίδιες κατηγορίες δικαιούχων.

– Περιπτώσεις με μηδενικά ή ευτελή ποσά.

Παρόλα αυτά όμως το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του διαψεύδει όλη αυτή την κατάσταση και κάνει λόγο για ψευδή δημοσιεύματα.

«Σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του «Έθνους», προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση» λέει η ανακοίνωση. Στην συνέχεια προσθέτει ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι συντάξεις των συγκεκριμένων δικαιούχων υπολογίστηκαν με βάση τις υψηλότερες μισθολογικές αποδοχές και, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τη στιγμή της συνταξιοδότησης, όπως ισχύει για όλους του συνταξιούχους της χώρας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa