Πολιτική

Αλκιβιάδης Στεφανής: Δεν συμφέρει την Τουρκία θερμό επεισόδιο

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και ανέφερε πως τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται «σκληρά και αποφασιστικά».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι «Υπάρχουν επιχειρησιακές ενέργειες τις οποίες κάνουμε, για τις οποίες εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι τις κάνουμε. Δεν χρειάζεται να ξέρετε κάτι παραπάνω σε αυτό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για την άσκηση Ηνίοχος που δεν θα γίνει καθώς αδυνατούν να συμμετάσχουν χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι η ελληνική αεροπορία «καθημερινά κάνει δέκα Ηνίοχους» και πως πρόσφατα μόνο σε μία ημέρα ήταν στον αέρα 62 αεροσκάφη σε διάφορες αποστολές. «Άρα μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Και ξέρουμε τι κάνουμε και εκπαιδευόμαστε γι’ αυτό και το κάνουμε καλά», ανέφερε.

Σε ότι έχει να κάνει με τα γεγονότα στον Έβρο, τόνισε ότι προστίθενται συνεχώς νέες δυνάμεις για την ενίσχυση της φύλαξης και πως πέραν της κατασκευής του φράχτη, στο σύνολο των 208 χλμ του ποταμού Έβρου υπάρχουν εμπόδια σε 42 χλμ σε σημεία που υπάρχει η εκτίμηση ότι θα μπορούσαν να περάσουν μετανάστες.

Δεν συμφέρει την Τουρκία θερμό επεισόδιο

Παράλληλα ο κ. Στεφανής τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει πρωτίστως την Τουρκία να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, καθώς έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της, στη Λιβύη, τη Συρία αλλά και στον τομέα της ενέργειας και συνεπώς, δεν επιθυμεί ένα μέτωπο με την ΕΕ. «Σας θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα υπάρχουν αντιπρόσωποι 27 ευρωπαϊκών χωρών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με το σόου που ετοίμασε στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι στόχος του Τούρκου προέδρου δεν είναι τόσο να προκαλέσει την Ελλάδα, αλλά η ίδια η Κωνσταντινούπολη που γνώρισε την εκλογική ήττα 2 φορές.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER