Κόσμος

Αλλαγή πλεύσης για την AstraZeneca – Θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση με την Κομισιόν

Την ώρα που η γηραιά Ήπειρος αγωνιά για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και και περιμένει την παράδοση των ποσοτήτων προκειμένου να βγει από τον «κυκλώνα» της πανδημίας, τα παιχνίδια ανάμεσα στις φαρμακευτικές και ειδικά την Astra Zeneca με την Κομισιόν δίνουν και παίρνουν.

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca διέψευσε ότι αρνήθηκε να προσέλθει σε συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση με θέμα την τροφοδοσία της Ευρώπης σε εμβόλια κατά της Covid-19 και δηλώνει ότι η συνάντηση θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα αργότερα σήμερα.

«Θα συναντηθούμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση αργότερα σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Ανσχόμπερ δήλωσε νωρίτερα ότι η εταιρεία ανέβαλε μέχρι την Πέμπτη τις διαπραγματεύσεις για την μείωση της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε εμβόλια.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο νωρίτερα, αξιωματούχος της Κομισιόν είχε δηλώσει πως οι προγραμματισμένες για το απόγευμα επαφές της AstraZeneca με την ΕΕ, ακυρώθηκαν. Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας, Ρούντολφ Άνσομπερ, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η AstraZeneca ανέβαλε κατά μία ημέρα το ραντεβού με την ΕΕ. «Η AstraZeneca ανέβαλε μέχρι αύριο τον αποψινό γύρο των διαπραγματεύσεων. Κατά την άποψή μου αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε σε δημοσιογράφους επαναλαμβάνοντας ότι η φαρμακευτική εταιρεία πρέπει να παραδώσει τον αριθμό των δόσεων που είχε συμφωνήσει αρχικά με την ΕΕ.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της AstrqaZeneca, Πασκάλ Σοριό, στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, όπου πέρασε στην αντεπίθεση αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η εταιρεία δεν τήρησε τα υπεσχημένα αναφορικά με τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Το τραβάει η AstraZeneca – Αποχώρησε από τις συνομιλίες με την ΕΕ

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa