Κόσμος

Αλλαγή προέδρου στο Καζακστάν μετά από 30 χρόνια

Ιστορική μέρα για το Καζακστάν σήμερα καθώς η χώρα βρίσκεται στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο επί 30 χρόνια νύν πρόεδρος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ
δεν συμμετέχει στις εκλογές.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων οι εκλογές διεξάγονται ομαλά και η συμμετοχή ξεπερνά το 50%. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα) η κεντρική εκλογική επιτροπή της χώρας, το ποσοστό συμμετοχής κινείται πάνω από το 50%.

Συνολικά οι υποψήφιοι ένοικοι του προεδρικού μεγάρου του Καζακστάν είναι επτά. Ειδικότερα, υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα είναι ο μεταβατικός πρόεδρος και μέλος του κόμματος Nur -Otan Kassym-Jomart Tokayev, οι βουλευτές Jambyl Ahmetbekov και Dania Yespayeva – η πρώτη γυναίκα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της χώρας- ο πολιτικός και δημοσιογράφος Amirjan Qosanov, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αγροτικού Επιστημονικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου Toleutai Rakhimbekov, ο συνδικαλιστής της ομοσπονδίας συνδικαλιστικών ενώσεων Amangeldy Taspikhov και ο πρώτος αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού του Καζακστάν και πρόεδρος της Ιππικής Ομοσπονδίας.

Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ δήλωσε εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο πως ολαός του Καζακστάν επιλέγει σήμερα το μέλλον και τη μοίρα του και όπως σε όλες τα δημοκρατικά κράτη η εξουσία πρέπει να αλλάζει και νέες γενιές να έρχονται με νέες ιδέες.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa