Κόσμος

Αμερικανικές σκέψεις για τη μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα

Ένα νέο δημοσίευμα του Washington Examiner έρχεται να βάλει φωτιά στις ήδη τεταμένες σχέσεις Αμερικής και Τουρκίας καθώς αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για την μεταφορά της σημαντικότερης στρατιωτικής βάσης  στην Τουρκία. Εναλλακτική επιλογή σύμφωνα πάντα με το μέσο είναι η Ελλάδα και η βάση της Σούδας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερουσιαστή, και Προέδρου υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας με την Ευρώπη, Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν, η Αμερική εξετάζει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που ο Ερντογάν «κλείσει το Ιντσιρλίκ, να μεταφέρει την βάση της σε ελληνικό νησί, εννοώντας κατά πάσα πιθανότητα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σούδα.

Σύμφωνα πάντα με το Washington Examiner από αυτή τη δήλωση διαφαίνεται η δυσαρέσκεια των ΗΠΑ προς τις τακτικές Ερντογάν. Οι ΗΠΑ βλέπουν ελληνικό νησί ως εναλλακτική λύση στην τουρκική βάση εξαιτίας των ενοχλητικών ενεργειών του Ερντογάν, ενώ το δημοσίευμα προσθέτει πως σε περίπτωση που κάτι συμβεί με την Τουρκία και απειλείται η αμερικανική παρουσία εκεί  η Ελλάδα είναι η λύση. Ακόμα προσθέτει ότι αυτό είναι και ένας από τους λόγους που αυξάνεται η στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa