Κοινωνία

Ανάληψη ευθύνης για τη χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

Έγινε ανάληψη ευθύνης της επίθεσης που είχε γίνει στο Ρωσικό Προξενείο με ρίψη χειροβομβίδας, στις 22 Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Σκευωρία Εκδίκησης FAI/IRF – Πυρήνας “Mikhail Zhlobitsky”».

Να υπενθυμίσουμε ότι η χειροβομβίδα εξερράγη κάτω από το φυλάκιο που υπάρχει στην είσοδο του προξενείου παρά τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι δεν είχε σημειωθεί έκρηξη.

Μέσα στην προκήρυξη αναφέρεται

ότι «η Ρωσία μετά την παλινόρθωση του συστήματος της ελεύθερης αγοράς στη χώρα και την πτώση του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού, έχει εξελιχθεί σε μία νέου τύπου απολυταρχία με δημοκρατικό μανδύα. Για την επανοικοδόμηση του οικονομικού και πολιτικού της γοήτρου, όπως ήταν αναμενόμενο, συνέχισε και συνεχίζει μέχρι σήμερα τις γεωπολιτικές διεκδικήσεις και την υπεράσπιση των συμφερόντων της στις διακρατικές αψιμαχίες».

Η οργάνωση εκφράζει παράλληλα την αλληλεγγύη της στους αναρχικούς Yuliy Boyarshinov, Vasiliy Kuksov, Dmitriy Pchelintsev, Arman Sagynbaev, Andrey Chernov, Ilya Shakurskiy, Igor Shishkin, Viktor Filinkov, στους συλληφθέντες της 1ης Φλεβάρη του 2019 και τον Azat Miftahov.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa