Κόσμος

Ανέσυραν και το δεύτερο «μαύρο» κουτί του Τουπόλεφ

Δύτες κατάφεραν να ανασύρουν και το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού Τουπόλεφ, που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, παρασύροντας στο θάνατο 92 ανθρώπους.

Ο δεύτερος καταγραφέας πτήσης εντοπίστηκε την Τρίτη και σήμερα Τετάρτη ανασύρθηκε από τη θάλασσα. Το αεροσκάφος είχε τρία «μαύρα» κουτιά. Το πρώτο, πάντως, φαίνεται να δείχνει πως η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Ήδη, στη Μόσχα έχει σταλεί και αναλύεται το πρώτο από τα δυο «μαύρα» κουτιά του μοιραίου Tu-154 που συνετρίβη στις ακτές του Σότσι ανήμερα τα Χριστούγεννα, λίγο αφού απογειώθηκε με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας. Και ήδη έχει αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία: τους τελευταίους δραματικούς διαλόγους στο πιλοτήριο.

Ο πρώτο «μαύρο» κουτί που ανασύρθηκε από το βυθό, ο κεντρικός καταγραφέας πτήσης, είναι αυτός που έχει στη μνήμη του και τα όσα ειπώθηκαν στο πιλοτήριο και ανάμεσα στα μέλη του πληρώματα, τις τελευταίες στιγμές πριν από τη συντριβή. Πηγή κοντά στις έρευνες δήλωσε στο Life News πως στην τελευταία καταγραφή από το πιλοτήριο, ακούγεται ο πιλότος να φωνάζει «τα φλαπς (σ.σ. μικρά κομμάτια στα φτερά του αεροπλάνου), ανάθεμα» και η φράση του ακολουθείται από μια άλλη: «κυβερνήτα, πέφτουμε!».

Επισήμως, πάντως, ο διάλογος αυτός δεν επιβεβαιώνεται. Το μόνο σχόλιο από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ήταν πως από τα μέχρι στιγμή δεδομένα που έχουν συλλεγεί από το «μαύρο» κουτί, έχουν περιοριστεί οι αιτίες της συντριβής. Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ είχε δηλώσει ότι το «μαύρο» κουτί δεν περιείχε καταγεγραμμένες

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa