Πολιτισμός

Ανακαλύφθηκε ο πρώτος αρχαίος αιγυπτιακός ταφικός κήπος (ΦΩΤΟ)

Είναι ο πρώτος ταφικός κήπος που ανακαλύπτεται, μέχρι σήμερα, σε φαραωνικό τάφο και θα μπορούσε να αποκαλύψει πολύτιμες πληροφορίες για μια από τις βασικές περιόδους της ιστορίας της Αιγύπτου.

ταφικός κήπος1

Ομάδα ισπανών αρχαιολόγων ανακάλυψαν στο λόφο του Ντρα Αμπού ελ-Νάγκα, στο Λούξορ, ταφική κήπο ηλικίας μεγαλύτερης των 4.000 ετών,  όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ανώτερου Συμβουλίου Επιστημονικών Ερευνών (CSIC).

Ο ταφικός κήπος ή οπωρώνας, εντοπίστηκε σε μια ανοικτή είσοδο φαραωνικού τάφου, πιθανότατα  της ΧΙΙ δυναστείας. Αυτός είναι ο πρώτος κήπος του είδους που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα.

ταφικός κήπος2

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανασκαφών, Χοσέ Μανουέλ Γκαλάν, οι ειδικοί γνώριζαν την “πιθανή ύπαρξη αυτών των κήπων, που απεικονίζονται στις τοιχογραφίες των φαραωνικών τάφων”.  Ωστόσο ο αρχαιολόγος σημειώνει ότι “αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένας τέτοιος κήπος και έτσι οι αρχαιλόγοι επιβεβαιώνουν τις απεικονίσεις των τοιχογραφιών”. τόνισε.

φαραωνικός τάφος

Τα αποτελέσματα του ανασκαφικού έργου θα μπορούσαν να παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες για μια από τις βασικότερες περιόδους της αιγυπτιακής ιστορίας, όπου η Θήβα, τώρα ονομάζεται Λούξορ, έγινε η πρώτη πρωτεύουσα του ενωμένου Άνω και Κάτω Αιγυπτιακού βασιλείου, πριν από περίπου, 4.000 χρόνια. Επιπλέον, η πλήρης ανάλυση του ταφικού κήπου ενδεχομένως θα αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την βοτανική και το περιβάλλον της αρχαίας Θήβας.

“Η ανασκαφή σε μια νεκρόπολη, όχι μόνο παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ταφής των ανθρώπων, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα ταφικά έθιμα, αλλά επίσης μας βοηθά να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, της κοινωνίας και, το φυσικό περιβάλλον τόσο των φυτών, όσο και των ζώων “,  καταλήγει ο Γκαλάν.

 

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER