Πολιτική

Ανακοίνωση της ONNEΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στους «ήρωες οι οποίοι βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον Covid-19 και δίνουν καθημερινά αγώνα απέναντι σ’ αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Η Καθολική Κάλυψη Υγείας μέχρι το 2030, είναι το ζητούμενο για όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στους ιατρούς, νοσηλευτές, τις μαίες και τους επισκέπτες Υγείας. Η σημερινή μέρα είναι από όλους εμάς αφιερωμένη σε αυτούς τους ήρωες οι οποίοι βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον Covid-19 και δίνουν καθημερινά αγώνα απέναντι σ’ αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε: «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη μέρα είναι να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν. Στεκόμαστε απέναντί σας με ευγνωμοσύνη και απεριόριστο σεβασμό. Σας ευχαριστούμε, όχι μόνο για αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες, αλλά και για όσα χρόνια δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε η ανεκτίμητη προσφορά σας. Ενωμένοι θα βγούμε νικητές από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa