Πολιτική

Ανακοινώνει στις επόμενες ώρες όνομα και βάζει τέλος στην προεδρολογία το Μαξίμου;

Στην αποκάλυψη του υποψηφίου που θα στηρίξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να σταματήσει η ονοματολογία γύρω από την κορυφαία θεσμική διαδικασία βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, το Μέγαρο Μαξίμου.

Το σήμα της εκκίνησης για τις επίσημες ανακοινώσεις έκανε άλλωστε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα. Όπως είπε ο κ. Πέτσας η ανακοίνωση του ονόματος από τον πρωθυπουργό μπορεί να γίνει «από τώρα μέχρι την συνταγματική προθεσμία» – δηλαδή μέχρι τις 13 Φλεβάρη.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικακος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός μιλώντας στον «Real Fm» δήλωσε πως «Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο μόνος υπεύθυνος για να πάρει τις αποφάσεις είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του όταν έρθει η ώρα. Ο χρόνος έχει πλησιάσει, διότι η κυβέρνηση έχει πει ότι η ανακοίνωση θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, η οποία θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, επομένως μια εβδομάδα υπομονή και θα μάθουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa