Κοινωνία

Ανασκευάζει τώρα ο Μπαλάσκας για τα «σκουπίδια»: Αναφερόμουν σε συμπεριφορές, όχι σε ανθρώπους

Αναφερόταν σε συμπεριφορές και όχι σε ανθρώπους δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Σταύρος Μπαλάσκας σχετικά με τα «σκουπίδια» των Εξαρχείων μετά την ΕΔΕ που διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι «κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια κατάσταση για πολιτικούς λόγους».

«Ποτέ δε θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. «Αν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο Internet θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν -προφανώς για πολιτικούς λόγους -στους οποίους εγώ δεν υπόκειμαι, γιατί δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτικό πρόσωπο – να δημιουργήσουν μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να τους χρησίμευε αλλού. Κακώς το έκαναν αυτό διότι εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές σκουπίδια και φαίνεται αυτό από τη δήλωσή μου αν κάποιος τη δει ολόκληρη»

Μάλιστα, δήλωσε ότι «ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ μετά από όλη αυτήν την επίθεση που έγινε από μερικά ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ. Από εκεί και πέρα καλό είναι μερικές φορές να διευκρινίζεται μερικές φορές τι έχει συμβεί έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι και να υπάρχει μια πολυπρισματική διαφάνεια».

Τι είχε πει το πρωί στον ΣΚΑΪ

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτηρίων στην περιοχή των Εξαρχείων, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε: «Εκκίνησε μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια, προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της αστυνομίας».

Παρόλο που οι δημοσιογράφοι της εκπομπής που τον φιλοξενούσαν, τον ξαναρώτησαν για να ξεκαθαρίσει ότι δεν εννοεί τους ανθρώπους, αυτός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa