Κόσμος Κύπρος

Αναστασιάδης: Η Κύπρος έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία χωρίς όμως απειλές

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Σαρλ Μισέλ, επανέλαβε τη θέση ότι η χώρα του είναι έτοιμη για διάλογο, όχι όμως υπό το καθεστώς απειλών.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χθεσινή ανανέωση της NAVTEX για γεωτρήσεις του Yavuz.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του Σαρλ Μισέλ στη Λευκωσία λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την εμπλοκή του ευρωπαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, o διάλογος θα πρέπει να είναι ορθά δομημένος χωρίς εκβιασμούς και απειλές, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης της Κύπρου από την Τουρκία. Τόνισε επιπλέον ότι έθεσε το ζήτημα των Βαρωσιών.

Με την σειρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είπε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να μεταφέρει ένα σαφές και συγκεκριμένο μήνυμα, ότι πρέπει η αλληλεγγύη της ΕΕ να υποδειχθεί με πράξεις και όχι λόγια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ήθελε να διαβουλευθεί στη Λευκωσία και την Αθήνα ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα συζητήσει τις ευρωτουρκικές σχέσεις, και να στείλει το μήνυμα ότι η τουρκικές προκλήσεις δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Κύπρο και την Ελλάδα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa