Απαραίτητη είναι η προσφυγή στις κάλπες για τον βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιο Δημοσχάκη. «Η παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην εξουσία οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Π». Ο κ. Δημοσχάκης πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός και πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει, «αφού έχει στελέχη με εμπειρία και γνώση». Τονίζει, επίσης, ότι ο Νομός Έβρου βρίσκεται εκτός κάδρου της κυβερνητικής πολιτικής!

Ποια είναι η εκτίμησή σας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών; Είναι αναγκαίες;

Κάθε μέρα που περνάει και η κυβέρνηση αυτή παραμένει στην εξουσία είναι μια μέρα χαμένη από το μέλλον! Αρκετή ζημιά προκάλεσαν στην Ελλάδα. Η ζημιά δεν είναι 22 μηνών, είναι 22 ετών, η οποία θα διαφανεί στο σύνολό της προσεχώς. Ορθώς ο πρόεδρός μας, Κυρ. Μητσοτάκης, ζητεί εκλογές, γιατί προέχει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και όχι το προσωπικό ή κομματικό.

Μήπως αναγκαστεί η κυβέρνηση να καταφύγει σε εκλογές, προκειμένου να μην ψηφίσει νέα μέτρα;

Η κυβέρνηση αυτή μας έχει δείξει τα χειρότερα δείγματα γραφής. Κανείς δεν τους πιστεύει, κανείς δεν τους εμπιστεύεται και ουδείς γνωρίζει πού πορεύεται η χώρα. Το ρεσιτάλ αναξιοπιστίας της κυβέρνησής, αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, επηρέασε αρνητικά συνολικά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Προφανώς, αναζητεί μια οδό διαφυγής… Δυστυχώς, ψηφίζουν νόμους που δεν τους πιστεύουν, τους οποίους Αναστάσιος Δημοσχάκης βουλευτής ΝΔ Έβρου δεν έχουν σπουδάσει, ενώ δήθεν κλαίνε και δεν τους υλοποιούν εντέλει!

Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό. Πώς το εκλαμβάνουν αυτό οι ψηφοφόροι;

Η «Συμφωνία Αλήθειας» για την οποία μιλάει ο πρόεδρός μας είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για το μέλλον του τόπου και οι πιο καθαρές κουβέντες που ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης. Δεν έχω αμφιβολία ότι η πλατιά πλειοψηφία των πολιτών αγκαλιάζει ήδη με θέρμη και προσδοκία την επικείμενη πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός θα είναι ο ηγέτης της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας που θα ανασυγκροτήσει το κράτος μας. Μάλιστα οι Εβρίτες και οι Θρακιώτες με οποιονδήποτε τρόπο εκδηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Νομίζετε πως η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί αλήθειες, μετά το μπαράζ ψεύτικων υποσχέσεων και λαϊκισμού των τελευταίων χρόνων;

Νομίζω πως την πιο ηχηρή απάντηση, την οποία και πιστεύω, τη δίνει το μεγάλο πλήθος των πολιτών που συναντώ, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και κοινωνικές αφετηρίες, το οποίο εμπιστεύεται ήδη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα ψέματα. Και θα τιμωρήσουν παραδειγματικά στις κάλπες εκείνους που ακόμη και σήμερα προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη τους. Ο λαός θα υπερψηφίσει, όποτε αποφασιστούν οι εκλογές, τους μεταρρυθμιστές και θα γυρίσει την πλάτη στους λαϊκιστές και τους «μάγους».

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει;

Η Νέα Δημοκρατία έχει ιστορική εμπειρία και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναλάβει και πάλι τις τύχες του μέλλοντος των Ελλήνων. Ο πρόεδρός μας είναι έτοιμος να επαναφέρει στο αξίωμα του πρωθυπουργού την αίγλη και την αξιοπρέπεια που χάθηκε αυτά τα χρόνια. Είμαστε έτοιμοι, με ένα μελετημένο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, με χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έχουν συνεισφέρει καινοτόμες ιδέες!

Το Μεταναστευτικό εξελίσσεται σε μέγιστο πρόβλημα για τη χώρα μας. Βλέπετε να έχει σχέδιο η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και αποδείχτηκε ότι δεν είχε κανένα σχέδιο για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. Το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα σε «συνεργασία» με τη γειτονική εξ Ανατολών χώρα ταύτισε τους μετανάστες με τους πρόσφυγες και αφελώς ή εσκεμμένα το υιοθέτησε η κυβέρνηση, καταστρέφοντας την οικο- νομία των ακριτικών νησιών, στο πλαίσιο της ειρηνικής εισβολής στη χώρα μας. Ίδρυσε χωρίς ύλη ένα υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με το οποίο διεκδικεί την παγκόσμια ιστορική πρωτοτυπία οι μεν ταυτισμένοι αλλοδαποί να κάνουν τους ναυαγούς το δε ελλη- νικό κράτος, δυστυχώς, να κάνει τον ναυαγοσώστη και όλοι μαζί να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Όπως φαίνεται, το υπουργείο αυτό θα προκαλέσει βαρύ και ανυπέρβλητο πόνο στον Ελληνισμό και τη χώρα. Θα γεννήσει διαφθορά και σκάνδαλα, μπροστά στα οποία αυτά που έγιναν μέχρι τώρα θα ωχριούν.

Η κυβέρνηση καταργεί ή υποβαθμίζει Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης σε όλη τη χώρα, όπως και στον νομό μου. Ήδη κατέθεσα σχετική επίκαιρη ερώτηση, την ώρα που καθημερινά στον Έβρο εισέρχονται παράνομα 550-600 ταυτισμένοι αλλοδαποί, οι οποίοι μαζί με αυτούς που εισέρχονται από το Αιγαίο μένουν ως καθίζημα στη χώρα. Προκαλείται στις τοπικές κοινωνίες ένα επικίνδυνο κλίμα, με εκρηκτικό μείγμα, που φαίνεται στα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο, τη Μυτιλήνη και την Ειδομένη, τα οποία, δυστυχώς, θα κορυφωθούν στο μέλλον, καθόσον στη χώρα εισάγεται βήμα – βήμα μια ανίατη ασθένεια, η οποία δεν θα ξεπεραστεί.

Ο Έβρος, όπου και πολιτεύεστε, είναι εντός του κυβερνητικού ενδιαφέροντος;

Δυστυχώς, ο Έβρος βρίσκεται εκτός κάδρου της κυβερνητικής πολιτικής. Ουδείς από τους βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης συμμετέχει στην κυβέρνηση. Η αγροκτηνοτροφία και η αλιεία εγκαταλείπονται, ενώ δεν αποδίδονται αποζημιώσεις ετών σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα στη Θράκη πολιορκούνται. Δεκάδες επιχειρήσεις αλλάζουν ΑΦΜ και μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες. Η Νέα Εγνατία απαξιώνεται και δεν δέχεται ανάλογους κυκλοφοριακούς φόρτους, γιατί δεν αναβαθμίζονται τα σημεία εισόδου και εξόδου στον Έβρο – κυρίως αυτό των Κήπων. Η Σαμοθράκη παραμένει ξεχασμένη από τα υπουργεία και βασικά προβλήματά της δεν επιλύονται. Ζητάμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θράκης, προκειμένου οι αγορές της να διασυνδεθούν με αυτές των νήσων ΒΑ, ΝΑ και του Κεντρικού Αιγαίου. Όλα αυτά τα θέματα τα έχω αναδείξει μέσα από τον συνεχή και συνεπή κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ως νέος αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, πώς κρίνετε την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις όπως και τα Σώματα Ασφαλείας, μαζί με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της χώρας, που επιβάλλεται να στη- ριχθούν, κυρίως στις μέρες μας που ελλοχεύει ο κίνδυνος της κοινωνικής εκτροπής αλλά και της εθνικής περιπέτειας από λάθος μας, δυστυχώς, όπως πάντα. Ομιχλώδες είναι το τοπίο αναφορικά με το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών – ωριμάνσεων των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, όπως και το επίδομα των παραμεθορίων περιοχών. Το ΥΠΕΘΑ οφείλει να εξασφαλίζει ανταλλακτικά, καύσιμα και τα σέρβις των μηχανοκίνητων οχημάτων, των πολεμικών σκαφών και των αεροσκαφών μας σε ποσοστό 100%, αν είναι δυνατόν, ώστε να καταστούν εύχρηστα και αξιοποιήσιμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και συμβάλλουν αποφασιστικά στην παγίωση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή μας. Εμείς θα ηγηθούμε όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου η Εθνική Άμυνα να μας ενώσει, σε ένα πλαίσιο στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών αυτών, που πραγματικά τους αξίζει και τους το οφείλουμε.

Συνέντευξη στον Νίκο Σουγλέρη

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε με την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Παρασκήνιο εκτάκτως την Παρασκευή 23/12

Σχολιάστε ...