Slider Παρασκηνιακά Πολιτική

Ανατροπές στο τελικό «φινίρισμα» των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων!

Στην Πειραιώς τις τελευταίες ημέρες σβήνουν και γράφουν ονόματα για τις τελικές λίστες των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις 7 Ιουλίου.

Προκειμένου να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο ισχυρά ψηφοδέλτια σε ολόκληρη τη χώρα, είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το iefimerida.gr, να υπάρξουν ανατροπές ακόμα και για ονόματα που μέχρι πρότινος η συμμετοχή τους θεωρείτο δεδομένη ή είχαν ανακοινωθεί σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Νότιος τομέας της Β’ Αθήνας. Το σύνολο των υποψηφίων που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο ανέρχεται σε 22 εκ των οποίων 13 άντρες και 9 γυναίκες, λόγω της υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της Άννας Καραμανλή, της Σοφίας Βούλτεψη, της Θεοδώρας Πάλλη, της Έμης Λιβανίου, της Ιωάννας Γκελεστάθη και της Ρένας Βασιλάκη που ανακοινώθηκε πρόσφατα και αναμένεται η ανακοίνωση για άλλες τρεις κυρίες. Με τους άνδρες υποψηφίους όμως αρχίζουν τα προβλήματα. Κι αυτό γιατί έχει ανακοινωθεί ένας παραπάνω από ότι προβλέπει η νομοθεσία. Πρόκειται για τους νυν βουλευτές Νίκο Δένδια, Χάρη Θεοχάρη και Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπο του κόμματος Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον πρώην δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, τον Βασίλη Σπανάκη, τον Γιάννη Καλλιάνο, τον Βασίλη Ανδρικόπουλο, τον Δημήτρη Παπανικολάου, τον Τάσο Γαϊτάνη, τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Τέλη Αϊβαλιώτη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να υπάρξει και ένα ακόμα όνομα που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Ανατροπές στα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι πιθανόν να υπάρξουν και στον Βόρειο Τομέα της Β Αθήνας. Το σύνολο των υποψηφίων στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο είναι 19, εκ των οποίων 8 θέσεις θα καλυφθούν από γυναίκες και οι υπόλοιπες έντεκα από άνδρες.

Ήδη είναι γνωστό και δεδομένο ότι θα διεκδικήσουν το σταυρό σε αυτή την περιφέρεια οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης και ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος. Επίσης έχουν ανακοινωθεί ο Νίκος Ρωμανός, ο Βασίλης Ξυπολιτάς, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Μανώλης Γραφάκος, ο Φώτης Καρύδας και ο Πέτρος Τατσόπουλος. Σύνολο 11.

Ωστόσο στην ίδια περιφέρεια πολιτεύονται τους τελευταίους μήνες ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου και ο Σωτήρης Ησαΐας. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε συζητήσεις με την Πειραιώς βρίσκεται και ο Δημήτρης Καιρίδης για να συμπεριληφθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Ο «συνωστισμός» που παρατηρείται και σε αυτή την περιφέρεια θα πρέπει να λυθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Υποψήφιες σε αυτή την περιφέρεια είναι η Νίκη Κεραμέως, η Ζωή Ράπτη και η Ζανέτ Καλατζάκου.

Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να συμπεριληφθούν εκτός από τον Δημήτρη Καιρίδη και άλλα πρόσωπα που θα προέρχονται από το ευρωψηφοδέλτιο και είχαν μάλιστα σημειώσει καλή επίδοση σε σταυρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες στα Ιωάννινα από όπου κατάγεται αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Γιώργος Αμυράς, ενώ στα ονόματα που συζητούνται είναι και ο Γιώργος Ξηραδάκης, ο Δημήτρης Μελάς, η Βασιλική Λαζαράκου και η Βίκυ Φλέσσα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa