Πολιτική

Ανατροπή! Καλείται να επιστρέψει στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πολύ πιθανή είναι η επιστροφή του Ακη Τσοχατζόπουλου στην φυλακή καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο πρώην υπουργός κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του επέβαλε κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Το ΣΤ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη και απέρριψε τους ισχυρισμούς τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και συγκατηγορουμένων του οι οποίοι είχαν, επίσης, προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο θα οδηγηθούν στη φυλακή δυο ακόμη συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη έξι ετών, ο καθένας.

Πρωτόδικα, είχε επιβληθεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο, το δικαστήριο τους χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση κι έτσι παρέμειναν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa