Εκλογές 2019 Παρασκηνιακά Περιφέρειες - Δήμοι

Ανατροπή στα προγνωστικά για τον δήμο Θεσσαλονίκης – Ποιον «βλέπουν» για δήμαρχο

Δήμος Θεσσαλονίκης

Στο 1,90 έβαλαν οι στοιχηματικές τους δύο «μονομάχους», Ταχιάο και Ορφανό, από 1,90 Ταχιάος – 2,80 Ορφανός, που είχαν μέχρι ……
τώρα.

Και μια μικρή ανάλυση για όσους ξέρουν από στοίχημα:

Τα ποσοστά 1,90 – 2,80 σημαίνουν ότι η στοιχηματική έδινε πιθανότητες ανάδειξης ως Δημάρχου στους δύο ως εξής:
Ταχιάος 59,5% πιθανότητα να γίνει Δήμαρχος – Ορφανός 40,5% πιθανότητα να γίνει Δήμαρχος
Τώρα τα ποσοστά που δίνει είναι 50% – 50%

Αυτό σημαίνει:

1. Είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα περάσουν στο δεύτερο γύρο οι δύο, άσχετα με το ποιός θα είναι 1ος ή 2ος

2. Είναι μπερδεμένοι για το ποιούς θα στηρίξουν οι υπόλοιποι που δεν θα περάσουν στο 2ο γύρο (Βούγιας, Ψωμιάδης, Λεκάκης, Νοτοπούλου, Ζαριαννόπουλος, Αηδονόπουλος, Ζέρβας, Κυριζίδης, Ρακκάς,  κ.λπ.) και τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι τους. Γνωρίζοντας το χαρακτήρα των αριστερών, στοιχηματίζουμε με βεβαιότητα, ότι οι αριστεροί ψηφοφόροι, που θα ηττηθούν στον 1ο γύρο, ΔΕΝ θα πάνε να ψηφίσουν στο 2ο έναν «δεξιό». Θα απέχουν, εκτός αν ο νεοδημοκράτης που θα περάσει στο 2ο γύρο (Ταχιάος ή Ορφανός), τους δελεάσει και τα βρουν (όπως έκανε ο Μπουτάρης που προσέλαβε ως καθαρίστρια τη Νοτοπούλου, για να πάρει την υποστήριξη της «Ανοιχτής Πόλης» του Συριζαίου Μηταφίδη) στον 2ο γύρο.

3. Σημαίνει επίσης, μεγάλο πονοκέφαλο στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, που στηρίζει Ταχιάο, καθώς είναι πιθανό να χάσει από τον «αντάρτη» Ορφανό. Οι στοιχηματζήδες βλέπουν ίσες πιθανότητες και στους δύο, κάτι που δεν θα αρέσει καθόλου στην ηγεσία της Ν.Δ.

4. Σημαίνει τέλος, ότι έπεσαν πολλά στοιχήματα υπέρ του Ορφανού στο 2,80 και η στοιχηματική έριξε την απόδοση για να μην έχει να πληρώσει επί 2,80 σε περίπτωση νίκης Ορφανού.

Θα είναι πραγματικά μια δύσκολη μάχη, μεταξύ δύο Νεοδημοκρατών αυτή τη φορά. Το βέβαιο είναι ότι η αριστερά θα εξαϋλωθεί και θα έχει συνολικά (και οι 10 περίπου υποψήφιοί της) κάτω από 20%.

πηγή: http://makpress.blogspot.com

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa