Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική Συνεντεύξεις

Ανδρέας Παχατουρίδης στο «Π»: Το όραμά μας για το Περιστέρι είναι ανεξάντλητο

«Το όραμά μας για το Περιστέρι είναι ανεξάντλητο», τόνισε μιλώντας στο «Π», ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης, αναλύοντας τις προτεραιότητές του για την επόμενη εμέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επισημαίνοντας πως είναι «επιβεβλημένη η συνεργασία για το καλό της πόλης».

Οι πολίτες του Περιστερίου, επιλέγουν επί σειρά ετών και μάλιστα με υψηλά ποσοστά, να ηγείστε του Δήμου. Τι σημαίνει αυτό για σας και αν αυτό σας δημιουργεί ένα πρόσθετο «βάρος» για το αποτέλεσμα της εκλογικής «μάχης»;

Υπάρχει κοινό σημείο συνάντησης της αμφίπλευρης αγάπης μας.

Πόλη και πολίτες του Περιστερίου, σημαίνουν για μένα αγάπη, έμπνευση, έννοια, όνειρο και όραμα. Το θέλησα με πάθος το όνειρο αυτό. Το ‘κανα ζωή μου. Το πραγμάτωσα και το συνεχίζω. Πιο πέρα, πιο δυναμικά και πιο ψηλά.

Στην εκλογική μάχη του ερχόμενου Μαΐου, έχουν και πάλι ιστορικό ραντεβού η αγάπη των πολιτών με τη δική μου. Και η αγάπη, ξέρουμε όλοι, μόνον βάρος δεν φέρνει. Η αγάπη κερδίζει, νικά και πλημμυρίζει τη ζωή μας με τη δύναμή και την υπεροχή της.

26 Μαΐου 2019, η αγάπη και πάλι θα νικήσει.

Προτεραιότητά σας αυτή τη δημοτική θητεία ήταν η κοινωνική πολιτική. Ποιες ήταν οι κινήσεις που κάνατε σε αυτόν τον τομέα;

·     Τροφοδοσία, στήριξη και ενίσχυση των αδυνάμων και περισσότερο πληγέντων από τα γερά ραπίσματα της παρατεταμένης κρίσης.

·     Κοινωνικό Παντοπωλείο

·     Κοινωνικό Ιατρείο

·     «Σε Έχω Έννοια», για τους φοιτητές σε εκτός Αττικής επαρχιακές Σχολές, απόρων οικογενειών.

·     ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου, με δωρεάν παροχή Υπηρεσιών Υγείας σε ανήμπορους συμπολίτες μας που μας έστειλαν σήμα ανάγκης και χρειάστηκαν την βοήθειά μας.

·     Πλειάδα ωφελουμένων από τις πολλές και ποικίλες δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε διατροφικά, κοινωνικά, οικονομικά (σε μορφή απαλλαγών και διακανονισμών), εκπαιδευτικά αιτήματα, καίριας και καθοριστικής για την διαβίωση των αιτουμένων συνανθρώπων μας, σημασίας.

Ποια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Περιστερίου, πιστεύετε ότι καταφέρατε να επιλύσετε;

Πολυάριθμοι οι πολίτες της λαοπληθούς Περιστεριώτικης κοινωνίας. Πολυάριθμα και αλλεπάλληλα και τα προς επίλυση ζητήματά τους.

Με ενότητα, ομοψυχία, αδιάκοπη προσήλωση και εγρήγορση, ως Δημοτική Ομάδα, πόθο μας διακαή και στόχο μας πρωταρχικό και κυρίαρχο, θέτουμε διαχρονικά την μείζονα και άμεση ανταπόκρισή μας, σε όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα ανακούφισης, ελάφρυνσης και αναβάθμισης των συνθηκών ζωής, των δημοτών μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας σας, ποια θεωρείτε τα πιο εμβληματικά έργα και γιατί;

Τι να ξεχωρίσω; Το Δημαρχιακό Μέγαρο. Πολυδύναμο και συγχρονισμένο με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα και μιάς από τις 10 μεγαλύτερες ανά την Ελληνική Επικράτεια πόλης, όπως η σημερινή πόλη του Περιστερίου. Κομβική πρωταγωνίστρια πλέον, σε Παναττική εμβέλεια και όχι μόνον.

Πλατείες, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακοί σταθμοί, γήπεδα, κολυμβητήρια, εικαστικά, χώροι πολιτισμού, θεατρικής έκφρασης και τέχνης γενικότερα, έργα κυκλοφοριακής ανάπλασης και δόμησης. Τομέας καθαριότητας και Περιβάλλοντος, με θεαματικά άλματα σε στόχους και επιτεύγματα.

Όλα θα τα θεωρήσω εμβληματικά. Διότι όλα, μηδενός εξαιρουμένου, κατέστησαν εμβληματικό το Περιστέρι. Το καθιέρωσαν ως πόλη πρότυπο, με διακριτούς και ρηξικέλευθους ρυθμούς αναμόρφωσης, ανάπτυξης, προόδου και πρωτοπορίας.

Επειδή βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου και ολοκληρώνεται αυτή η θητεία, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και το όραμά σας για το Περιστέρι, αν οι πολίτες σας δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης»;

Το όραμά μας για το Περιστέρι είναι ανεξάντλητο. Χαρακτηριστικά στοιχεία στις προτεραιότητές μου, είναι εκείνα που άπτονται της καθημερινότητας των Περιστεριωτών. Με δικλείδες αποτελεσματικότερης, ταχύτερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησής τους. Μέσα από την εύρυθμη, ευέλικτη, αποδοτική και συντονισμένη με τις πολλαπλές ανάγκες του κάθε δημότη, λειτουργικότητα των Υπηρεσιών του Δήμου.

Το νέο εκλογικό σύστημα, της απλής αναλογικής, «εμπνέει» ή και επιβάλει τις συνεργασίες. Πιστεύετε ότι υπάρχουν τα περιθώρια συγκλήσεων και συνενώσεων με βάση το «τοπίο» των υποψηφιοτήτων που έχει διαμορφωθεί στο Περιστέρι;

Μία είναι η επιβεβλημένη συνεργασία. Και ένα το επιτακτικό περιθώριο σύγκλισης. Αμφότερα να γεννούν τη μία και μοναδική προϋπόθεση. Με βάση την οποία θα λειτουργήσει η καλύτερη Ομάδα. Η Ομάδα νίκης για το Περιστέρι και την κοινωνία του. Με την Κοινωνία Μπροστά, πρωτοπόρο και πρωτοστάτη σε κάθε μας προσπάθεια. Σε κάθε μας ιδέα, άποψη και έμπνευση. Σε κάθε βήμα μας, δημιουργίας και εκτίναξης των στόχων και του οράματος, που θα εξακολουθήσουμε αδιάλειπτα να τα ‘χουμε πρώτα, στον τολμηρό ορίζοντα της συνείδησης, της βούλησης, των αποφάσεων και της ζωής μας.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης «επιμένει» αυτοδιοικητικά. Υπήρξαν στιγμές που σκεφτήκατε να μεταπηδήσετε στην κεντρική πολιτική σκηνή ή και ακόμα σε άλλο αυτοδιοικητικό «μετερίζι» όπως είναι η Περιφέρεια;

Όπως προανέφερα, επικρατέστερη δύναμη στα 17 ολόκληρα χρόνια της δημαρχιακής ηγεσίας του Περιστερίου, είναι η αγάπη που μας δένει άρρηκτα με το Περιστέρι και όλους εκείνους που το αποτελούν. Περιστέρι είμαστε όλοι μαζί και ένας-ένας ξεχωριστά.

Όταν λοιπόν είσαι και νοιώθεις ενσωματωμένος με την πόλη σου.

Όταν την καλημέρα την πρωτολές σ’ εκείνη.

Όταν περιμένεις να την βάλεις για ύπνο προηγουμένως και ύστερα αποσύρεσαι εσύ, στο τέλος της κάθε ημέρας σου.

Όταν χνώτα, χτυποκάρδια, ανάσες, χαρές και λατρεμένες στιγμές ζωής, είναι όλα μοιρασμένα ανάμεσα στην κοινωνία της πόλης μου και σε μένα, δεν υπάρχει χιλιοστό για μετερίζι άλλο.

Υπάρχει η μοίρα της ζωής μου, που δείχνει και φωνάζει «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ».

Ο ομφαλός του καθήκοντος, της υποχρέωσης και της ευθύνης μου.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο στις 26/04/2019

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa