Κόσμος

Ανεξήγητος κύκλος μαύρου καπνού εμφανίστηκε στον ουρανό του Ηνωμένου Βασιλείου (ΦΩΤΟ)

Ο αινιγματικός μαύρος κύκλος άφησε με ανοικτό το στόμα τους κατοίκους της κομητείας του Γιορκσάϊρ, ενώ οι μετεωρολόγοι διαβεβαιώνουν ότι δεν οφείλεται σε κλιματολογικές συνθήκες.
Ο μαύρος κύκλος καπνού εμφανίστηκε την προηγούμενη Κυριακή στον ουρανό πάνω από την κομητεία του Γιορκσάϊρ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και προκάλεσε την περιέργεια των κατοίκων της περιοχής, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αν και το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποια φωτιά, ωστόσο η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία διαβεβαίωσε ότι κατά την εμφάνιση του κύκλου δεν είχαν καταγραφεί πυρκαγιές. Επιπλέον, οι μετεωρολόγοι ισχυρίζονται ότι το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες.

Ο Νικ Πόουπ, δημοσιογράφος και πρώην υπάλληλος του βρετανικού υπουργείου εθνικής άμυνας ο οποίος ασχολείτο με ζητήματα που έχουν σχέση με τα ΑΤΙΑ, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι εξωγήϊνο ή υπερφυσικό.

«Μια δίνη καπνού μπορεί να εμφανιστεί όταν σημειωθεί πυροβολισμός μέσα σε ένα στρογγυλό κτίσμα, όπως μια καμινάδα», εξηγεί. «Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί λόγω της ρίψης πυροτεχνημάτων και θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν εκείνη η στιγμή γινόταν κάποιο πανηγύρι σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή», δήλωσε ο Πόουπ, ότι αυτά τα σπάνια φαινόμενα μπορεί να δημιουργηθούν κατά λάθος από κάποιο ατύχημα ή και κατά βούληση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa