Το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου θα γίνει η επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού και η Πάτρα ξεκινά ήδη τις προετοιμασίες.

Την Πέμπτη το πρωί «ο τελάλης» θα βγει στους δρόμους της Πάτρας με το μουσικό του άρμα και περιπαικτική διάθεση για να ανακοινώσει την είδηση της έναρξης.

Οι καρναβαλικές δράσεις του Σαββάτου θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί.

Η πομπή των καρναβαλιστών, των μελών του ΔΣ της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» και της γνωμοδοτικής επιτροπής θα ξεκινήσει από το Ρωμαϊκό Ωδείο και θα κατευθυνθεί προς το δημαρχείο βάζοντας την πόλη σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Φτάνοντας στο δημαρχείο, θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου, από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».

Την παράσταση θα κλέψει και η χορωδία του συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη» που θα παρουσιάσει τις καντάδες της Αποκριάς.

Την επίσημη έναρξη πατρινού καρναβαλιού 2018 που θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 το βράδυ θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Μέρος στα δρώμενα θα πάρει και η δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που θα χαιρετήσει τον κόσμο με καρναβαλικά τραγούδια.

Μετά το καλωσόρισμα του Νίκου Χρυσοβιτσάνου, προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας»,ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την έναρξη του καρναβαλιού.

Θα ακολουθήσει ρίψη πυροτεχνημάτων και συναυλία με το συγκρότημα «Los Cubaneros». Οι DJs της διοργάνωσης θα παίζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Η καρναβαλική περίοδος θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, μέχρι τη μεγάλη παρέλαση.

Σχολιάστε ...