Κοινωνία

Ανησυχία Τσελέντη για την σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης  εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ισχυρό σεισμό.

Μιλώντας στο newsit.gr ο κ. Τσελέντης ξεκαθάρισε ότι ακόμα η περιοχή είναι διεγερμένη σεισμικά και κατέκρινε τους συναδέλφους του που εμφανίζονται καθησυχαστικοί. «Στην περίπτωση του νομού Ηλείας υπάρχει θέμα. Εξοργίζομαι να ακούω υπεύθυνους φορείς και Προέδρους υπευθύνων τομέων να λένε, ότι το πολύ μπορεί να κάνει πέντε Ρίχτερ στην περιοχή και ότι είναι σύνηθες το φαινόμενο το οποίο παρακολουθούμε. Σας θυμίζω όμως ότι από το Γενάρη είχαμε την άποψη με τον καθηγητή Βαρώτσο, λόγω κάποιων σημάτων που είχαμε λάβει από τους σταθμούς του Πύργου και της Πάτρας, ότι η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος θα έχει κάποια σεισμική διέγερση. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα συνέστησε στους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση και να«κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα» παίρνοντας στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Για τα μέτρα ασφαλείας ο κ. Τσελέντης είπε να μην τοποθετούν βαριά αντικείμενα ψηλά, να μην αφήνουν τα παιδιά να παίζουν κοντά σε ερείπια, να μην αφήνουν τα παιδιά κοντά στην παραλία, γιατί μπορεί να υπάρξει μικρό τσουνάμι.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

  • Διαβάστε την εφημερίδα Παρασκήνιο Read more…

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa