Πολιτική

«Αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ

Συνεχίζονται οι «ανταρσίες» από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού ακόμα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North είπε μεταξύ άλλων «θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι η ΔΕΗ πρέπει να διατηρεί τον ισχυρό δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, διότι το ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό, και θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα το κράτος να παρεμβαίνει καθοριστικά είτε με την μετοχική του σύνθεση είτε με τις ρυθμιστικές αρχές ώστε να μπορεί να κάνει κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική.

Άρα με αυτή την έννοια εμείς θέλουμε να υπάρχει ισχυρή παρουσία του δημοσίου τομέα και στη ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ και τις έχουμε δώσει αυτές τις μάχες. Από την άλλη βέβαια πρέπει να προσαρμοστούν όλα στις οδηγίες της ΕΕ και να βρούμε τη χρυσή τομή σε αυτές τις δυο διαδικασίες».

Να υπενθυμίσουμε πως σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Σκουρλέτης προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες – τις οποίες όμως ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να αποδείξει – ενώ υπογράμμισε:

«Όταν σε εξαναγκάζονται από τώρα μέχρι τον Ιούνιο να πουλήσεις αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ένας στημένος διαγωνισμός. Όταν υπάρχει μια εξαναγκασμένη διαδικασία τότε καταλήγεις να χάνεις χρήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΗ: Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει «στημένους διαγωνισμούς» και «βαποράκια συμφερόντων»

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER