Πολιτική

«Αν με παραπέμψετε θα σας καταδικάσουν»… προειδοποεί ο Παπαγγελόπουλος! Με ποιον παρομοίασε τον εαυτό του!

Για  δολοφονία χαρακτήρων και στοχοποίηση αντιπάλων με πολιτικές διώξεις έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και  παρομοίασε τον εαυτό του με τον Γιόζεφ Κ, πρωταγωνιστή στη δική του Κάφκα. «Παρακαλώ μέχρι και την τελευταία στιγμή να μου πουν γιατί κατηγορούμε και απάντηση δεν παίρνω ούτε πρόκειται να πάρω. Βλεπουμε δολοφονίες χαρακτήρων στοχοποιήσεις και πολιτικές διώξεις αντιπάλων. Εγώ ήμουν η αρχή αλλά δεν τους βγαίνω. Μια προσεκτική ανάγνωση του πορίσματος της πλειοψηφίας, για όποιον ξέρει ελάχιστα νομικά, θα καταλάβει τι θέλω να πω. Εγώ ήμουν η αρχή ακολούθησαν ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν τον κ. Καλογήρου, τον κ. Βασιλειάδη κι άλλους. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε. Αν χρειαστεί θα τους προσφέρω την εμπειρία μου από αυτή την άδικη και πρωτοφανή στοχοποίηση».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι ο βασικός στόχος της όλης υπόθεσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τα μέλη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής κάνοντας λόγο για κατοχικό στρατοδικείο και ναζιστές αξιωματικούς.

«Λειτουργήσατε σε βάρος μου σαν κατοχικό δικαστήριο και έκτακτο στρατοδικείο, ούτε καν με Ελληνες δοσίλογους δικαστές αλλά με απευθείας ναζιστές αξιωματικούς. Απώτερος στόχος των διωκτών μου είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πόλεμος της λάσπης και της κασέτας έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Κασέτες παντού κασέτες με παράνομες μαγνητοφώνησεις. Κασέτες στην πυροσβεστική, κασέτες στην ΕΥΠ, σε λίγο στα περίπτερα δεν θα αγοράζουμε άδειες κασέτες αλλά κασέτες με παράνομες μαγνητοφώνησεις, για να τις ακούμε και να ικανοποιούμε κάθε είδους παράνομη επιδίωξη. Θα είναι ολέθριο λάθος αν συνεχιστεί αυτός ο δρόμος και εύχομαι πραγματικά να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μιλάω για τον εαυτό μου εγώ ξέρω ότι η πορεία μου έχει προαποφασιστεί. Σήμερα με την ψήφο σας θα στήσετε ή όχι στο εκτελεστικό απόσπασμα την ελευθερία της δικαιοσύνης και του τύπου», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Παπαγγελόπουλος τους κάλεσε να αποφασίσουν εάν με την ψήφο τους θέλουν μια Δικαιοσύνη ελεύθερη ή υποταγμένη, όπως είπε, σε πολιτικές σκοπιμότητες ενώ θέλησε να καλύψει απολύτως την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αλλά και τους τέσσερις δημοσιογράφους και εκδότες που αναφέρονται ως συμμέτοχοι στα πόρισμα. «Σήμερα με την ψήφο σας θα δείξετε αν πιστεύετε στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ή επιδιώκετε μια δικαιοσύνη φοβισμένοι και υποταγμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σε πολιτικές σκοπιμότητες. Θα αποδείξετε αν θέλετε τον τύπο ελεύθερο να κρίνει και να ελέγχει την εξουσία ή θέλετε ένα τύπο μπουκωμένο από χορηγίες είτε διωκόμενο από κατά παραγγελία διώξεις. Θα αποδείξετε αν θα ποινικοποιείσετε την ερευνητική δημοσιογραφία και την αποκάλυψη σκανδάλων. Με την ψήφο σας μπορείτε να αποτρέψετε την συγκάλυψη μεγάλων οικονομικών σκανδάλων. Συλλογιστείτε πόσο επικίνδυνο είναι να διωχθούν μαζί με μένα εισαγγελείς και δημοσιογράφοι απλώς επειδή έκαναν τη δουλειά τους. Θα δημιουργήσετε ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο».

Ο κ.Παπαγγελοπουλος  υποστηριξε πολλές φορές ότι το πόρισμα ήταν προκατασκευασμένο και η συγγραφή του είχε ξεκινήσει πριν η προανακριτική ολοκληρώσει τις εργασίες της, έφερε ότι αν για ένα λόγο μπορεί να κατηγορήσει κανείς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτός είναι ότι είναι καλοί άνθρωποι σε βαθμό αφέλειας και ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. «Το πόρισμα αυτό θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδος και στην νομική επιστήμη ως μαύρη σελίδα για την δημοκρατία και την απονομή της Δικαιοσύνης. Σήμερα με την ψήφο σας αν νομιμοποιήσετε την μίζα δεν αποκλείεται ο λαός περιπαικτικά να μετατρέψει την λέξη δημοκρατία σε μιζοοκρατία και να κάνει και την ανάλογη μετατροπή και στο όνομα της παράταξης σας».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa