Κοινωνία

Απάντηση Ανδρουλάκη στην ανακοίνωση του ΕΛΚ: Έκπληξη για την ελαφρότητα που αναπαράγουν fake news

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την οποία κατηγορούνται οι ευρωβουλευτές της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών πως μπλοκάρουν ψήφισμα για την επιθετικότητα της Τουρκίας. Ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζει «έκπληξη για την ελαφρότητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας, όπου χωρίς να έχει γίνει καμία ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων, αναπαράγουν fake news».

Όπως εξηγεί, στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου εκπροσωπούνται και οι 7 πολιτικές ομάδες του Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι (Renew) του κ. Μακρόν, οι ακροδεξιοί της κ. Λεπέν, οι Πράσινοι ή οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές και η Ομάδα της Αριστεράς, δεν τέθηκε ποτέ το θέμα σε ψηφοφορία. Αναφέρει πως έγινε μία ανταλλαγή απόψεων, όπου αποφασίστηκε να γίνει μόνο η συζήτηση τώρα στην ολομέλεια, χωρίς ψήφισμα, καθώς αναμένεται να έρθει ο φάκελος προόδου της Τουρκίας από τον Σεπτέμβριο, όπου και θα τεθούν όλα τα θέματα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

«Αν επέμενε πραγματικά ο κ. Βέμπερ στην προσθήκη ψηφίσματος, θα ζητούσε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, όπου οι Σοσιαλιστές μαζί με την Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν θα μπορούσαν να το μπλοκάρουν, όπως ψευδώς αναπαράγεται, καθώς δεν έχουν την πλειοψηφία. Γιατί λοιπόν στην ανακοίνωση του Λαϊκού Κόμματος δεν αναφέρεται και η άποψη των υπολοίπων πολιτικών ομάδων και ιδιαίτερα των φιλελευθέρων του κ. Μακρόν; Τι εξυπηρετούν αυτά τα φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο;», επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «την Δευτέρα, 29 Ιουνίου, διοργανώθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής των ελληνικών και κυπριακών αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να υπάρξει ένας συντονισμός δράσης ενόψει του αιτήματος για να ενταχθεί στην Ολομέλεια του Ιουλίου το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν όλοι οι επικεφαλής, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις πολιτικές μας ομάδες ώστε να υπάρξει συζήτηση με ψήφισμα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Την ίδια ημέρα, με επιστολή που συνέταξα και συνυπέγραψα μαζί με τους Κύπριους συναδέλφους μου, Κώστα Μαυρίδη από το ΔΗΚΟ και Δημήτρη Παπαδάκη από την ΕΔΕΚ, ζητήσαμε από την πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας κ. Iratxe Garcia Perez, να στηρίξει το αίτημά μας για διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια σχετικά με την Τουρκία, η οποία θα συνοδεύεται από ψήφισμα. Ανάλογες πρωτοβουλίες πήραν και τα άλλα κόμματα». Μάλιστα, επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ «επειδή στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν την ευκαιρία στο προσκήνιο, να στείλουν ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία με την ψήφο τους, όταν πέρσι τον Μάρτιο, που μπήκε το ζήτημα της επίσημης αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εμείς είχαμε ψηφίσει υπέρ, ενώ ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταψηφίσει».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa