Πολιτική

Απάντηση Μηταράκη στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για έγγραφο του ΝΣΚ

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, χαρακτηρίζει «συκοφαντικό» τον τίτλο δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» για έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), διευκρινίζοντας ότι οι νομικές απόψεις του ΝΣΚ δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία και κάνοντας λόγο για «στρατευμένη λασπολογία και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Υπό τον τίτλο «Το υπουργείο Μετανάστευσης θα υπονομεύει τη Δικαιοσύνη;», το δημοσίευμα κάνει λόγο για εγκύκλιο της Νομικής Συμβούλου του Κράτους που ενημερώνει τις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα η ένορκη κατάθεση των υπαλλήλων του σε δίκη κατά του Δημοσίου.

Στην απάντησή του ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, επισημαίνει ότι «είναι γνωστό ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανώτατη αρχή του Κράτους, με αποστολή τη νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα τη νομική υποστήριξή τους. Οι νομικές απόψεις του δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε υπουργείου, η οποία και δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του».

«Σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις»
Ο υπουργός εκφράζει την απορία του για «την ελαφρότητα των στελεχών της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, να σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/ 2007) σχετικά με το καθήκον εχεμύθειας των δημοσίων υπαλλήλων».

Επίσης, παρατηρεί ότι «από τη στιγμή που μού επιδόθηκε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχω ζητήσει σχετική ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», ενώ καταλήγει λέγοντας: «Αυτό που δεν θα γίνει ανεκτό είναι η στρατευμένη λασπολογία και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER