Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Απίστευτη επιστολή Δ. Βίτσα στο Δήμαρχο Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Βίτσας

Η απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα στον Δήμαρχο Μεσολογγίου που τόλμησε να αντιδράσει στην μετεγκατάσταση των μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης είναι μνημείο εθνικής μνήμης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δημήτρης Βίτσας εξισώνει τους αγώνες τους έθνους με τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες και θεωρεί το ίδιο σημαντικό η ιστορική πόλη της Εξόδου να επιβεβαιώσει την Ιστορίας μέσα από την υποδοχή των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών εξ ανατολής. Το ότι απαιτείται να αποσυμφορηθούν τα ακριτικά νησιά που δέχονται την πίεση της παράνομης μετανάστευσης δεν σημαίνει πως πρέπει να μετατραπούν όλες οι πόλεις της χώρας σε κέντρα φιλοξενίας.

Θυμίζουμε πως σήμερα το πρωί έγινε ανοικτή σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου, με τη συμμετοχή φορέων της Περιφέρειας και της πόλης. Όπως έγινε σαφές δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση από κανένα κυβερνητικό ή άλλο εκπρόσωπο διεθνούς οργανισμού ή φορέα για το γεγονός αυτό.

Όπως επεσήμανε ο Ν. Καραπάνος μετά την αιφνιδιαστική εξέλιξη μεταφοράς και φιλοξενίας σε ιδιωτικό χώρο  170 περίπου μεταναστών και προσφύγων, προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα που απαιτούν άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία. Αυτά αφορούν το σχεδιασμό, το συντονισμό, την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα διαχείρισης της κατάστασης. Για αυτό και ο Δήμαρχος ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, για το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την αιφνίδια και χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων σε ιδιωτικό χώρο στο λιμάνι Μεσολογγίου, για να λάβει λίγο αργότερα την απίστευτη επιστολή.

Στην σχετική του ανάρτηση στο facebook ο Δήμαρχος έγραψε:

«Ευτυχώς κύριε Υπουργέ απαντήσατε με την επιστολή αυτή ,άμεσα, στην απαίτηση της πόλης για ραντεβού στο Υπουργειο σας και πιστεύω ότι την εβδομάδα που έρχεται να γίνει!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ γιατί τα γραφόμενα σας εκφράζουν την άποψη σας και δημόσια !!!

Ένα καλό κάνατε, κατάλαβαν όλοι πόσο πολύ ενημερωμένοι και συνεννοημένοι ήμασταν!!!»


Πηγή: otavoice.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa