Κόσμος

Απίστευτη επιστολή Τραμπ σε Ερντογάν: «Μην κάνεις τον σκληρό, μη γίνεσαι ανόητος»

Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι εκφράσεις που περικλείονται στην επιστολή που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φέρει ημερομηνία 9 Οκτωβρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανάμεσα σε άλλα καλεί τον ομόλογό του να μην «κάνει τον σκληρό» και «να μην γίνεται ανόητος».

«Ας δουλέψουμε [για να κλειστεί] μια καλή συμφωνία», προτείνει ο Τραμπ σε αυτήν επιστολή, έκτασης τεσσάρων παραγράφων, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύφθηκε χθες Τετάρτη. Η αυθεντικότητά της επιβεβαιώθηκε από την αμερικανική προεδρία.

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να ξεκινήσει η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

«Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας—στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, τονίζεται στο εν λόγω κείμενο. «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να λύσω ορισμένα από τα προβλήματά σου», συνεχίζει ο Τραμπ.

«Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προσθέτει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!», τονίζει, πριν συμπληρώσει: «Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα».

Στην επιστολή, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει πως ο στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), είναι διατεθειμένος να διαπραγματευθεί και να κάνει παραχωρήσεις.

Την επιστολή εξασφάλισε η δημοσιογράφος του καναλιού FOX, Τρις Ρίγκαν.

Το tweet της δημοσιογράφου του Fox

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa