Παράξενα

Απίστευτο! Κλέφτες τρώνε τα ζώα ζωολογικού κήπου

Οι αστυνομικές αρχές της Βενεζουέλας πιστεύουν ότι η κλοπή ζώων από τον ζωολογικό κήπο του Μαρακάιμπο έγινε με σκοπό την σίτιση των κλεφτών.

Η κλοπή διεξήχθη στις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με το Reuters, στην πολιτεία Zulia. Σύμφωνα με τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση,  οι κλέφτες είναι πολύ πιθανόν να πήραν τα ζώα με σκοπό να τα φάνε, ως ένα επιπλέον δείγμα της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης τροφίμων της χώρας.

Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι δύο πεσκαντρίτες, οι οποίες έχουν παρόμοια εμφάνιση με τους αγριόχοιρους, κλάπηκαν από το Ζωολογικό Πάρκο Zulia Metropolitan στην πόλη Μαρακάιμπο κοντά στα κολομβιανά σύνορα.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους  ο Luis Morales, υπάλληλος του τμήματος Zulia της Εθνικής Αστυνομίας: «αυτό που υποθέτουμε είναι ότι τα ζώα κλάπηκαν με σκοπό την κατανάλωσή τους».

Η κατάρρευση του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου της χώρας, δημιούργησε χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα και τροφοδότησε τον υποσιτισμό, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητήσουν τρόφιμα σε οποιαδήποτε μέρη, συμπεριλαμβανομένων και των κάδων απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο για την έλλειψη πόρων κατηγορεί τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης , αφού όπως υποστηρίζει μπλοκάρουν τους αυτοκινητόδρομους με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη κατάσταση αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου «οικονομικού πόλεμου» που  υποβοηθάται από την Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου Leonardo Nunez δήλωσε πως σε μία ληστεία απείχθησαν 10 ζώα. Στην κλοπή συμπεριλήφθηκε και ένα βουβάλι, το οποίο τεμαχίστηκε από ανθρώπους που επιδιώκουν να πουλήσουν τα κομμάτια ζώων.

Μάλιστα, ο πρώην διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Mauricio Castillo, δήλωσε ότι από τον κήπο κλάπηκαν επίσης δύο τάπιροι, ζώα που κατοικούν σε ζούγκλες και μοιάζουν με χοίρους. Τα ζώα αυτά κινδυνεύουν υπό εξαφάνιση και έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή  Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Οι ελλείψεις τροφίμων στου ζωολογικούς κήπους της χώρας έχουν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, με 50 ζώα στον ζωολογικό  κήπου του Καράκας να πεθαίνουν τον προηγούμενο χρόνο λόγω λιμοκτονίας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa