Αθλητικά

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ!

Ο Μόντο Ντουπλάντις έγραψε σήμερα ιστορία, αφού κατάφερε στον μόλις δεύτερο αγώνα του στη σεζόν να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ.

Ο μόλις 20 ετών και 90 ημερών Σουηδός αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Τορούν όπου πέρασε τα 6,17 μ. και κατάφερε να εκθρονίσει από τον σχετικό πίνακα έναν άλλο σπουδαίο του αγωνίσματος, τον Ρενό Λαβιλενί. Ο Ντουπλάντις είχε δείξει από τον αγώνα του στο Ντίσελντορφ, όπου είχε περάσει τα 6,00 μ., πως είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Ο “ασημένιος” παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,52 μ. με έγκυρη προσπάθεια, πέρασε με τον ίδιο τρόπο τα 5,72 μ., 5,92 μ. και 6,01 μ. για να βελτιώσει αρχικά το εθνικό και ατομικό του ρεκόρ.

Μάλιστα η έγκυρη προσπάθεια του στα 6,01 μ. ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αφού ανέβηκε πολύ υψηλότερα απ΄ότι χρειαζόταν για να νικήσει το ύψος. Ο νεαρός στην συνέχεια επέλεξε να δει τον πήχη στα 6,17 μ. – όπως έκανε και στο Ντίσελντορφ – και στη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να πετύχει το σπουδαίο ρεκόρ.

Το ρεκόρ του Λαβιλενί ήταν 6,14 μ. και το είχε πετύχει στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας στις 15 Φεβρουαρίου του 2014 στο μίτινγκ που διοργάνωνε ο άλλοτε κάτοχος του ρεκόρ, Σεργκέι Μπούμπκα. Ο Ντουπλάντις μετά το πετυχημένο άλμα στα 6,17 μ. επέλεξε να πανηγυρίσει με τους συναθλητές του και να μην δοκιμάσει υψηλότερα. Ο Λαβιλενί το 2014 μετά το 6,16 μ. παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό της στιγμής δοκίμασε στα 6,21 μ. και τραυματίστηκε σοβαρά.

Πηγή: segas.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa