Πολιτική

Απίστευτο σχόλιο Αρβανίτη για τα 750 δις: Βιαστικοί πανηγυρισμοί Σχοινά και ΝΔ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης δεν συμμερίζεται τους “πανηγυρισμούς” και μιλάει για επικοινωνιακή καταιγίδα σχετικά με το πακέτο των 750 δισ. της Κομισιόν.

Η δήλωσή του στην ιστοσελίδα της «Αυγής», αναφέρει ότι οι «βιαστικοί πανηγυρισμοί τόσο του κυρίου Μαργαρίτη Σχοινά όσο και κύκλων της ΝΔ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα λιθαράκι την επικοινωνιακή καταιγίδα των “Αρίστων”, ντόπιων και ξένων σε βάρος των λαϊκών αναγκών».

«Θα χρειαστεί λίγος ακόμα χρόνος για να καταλάβουμε αν είναι δυνατόν να τετραγωνιστεί το ημικύκλιο του Ευρωκοινοβουλίου, και να παγιωθεί η νέα συμβιβαστική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «η πρόταση της Κομισιόν αφήνει όλους λίγο δυσαρεστημένους. Ή λίγο ικανοποιημένους, αν βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο. Ούτε αποκλειστικά δάνεια, ούτε επιδοτήσεις. Αλλά, λίγο από όλα, ως αφετηρία της συζήτησης και των σκληρών διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν από βδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

Δεν είναι ξεκάθαρες οι δεσμεύσεις

Ο Κ. Αρβανίτης αναφέρει, επίσης, ότι «οι δεσμεύσεις που θα ακολουθούν τις επιδοτήσεις αυτές δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες. Οι τέσσερις «φειδωλοί» του βορρά (Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Αυστρία) ζητούν συγκεκριμένα δημοσιονομικά πλάνα και πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων – στο πνεύμα ενός μνημονίου «για καλό σκοπό», όπως ανέφερε off the record ευρωπαίος αξιωματούχος – για να απελευθερώσουν τα κονδύλια προς τις χώρες του Νότου.

Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις για τη ζημιά της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία, όχι από την αντιπολίτευση αλλά από την ίδια την Κομισιόν, αναφέρουν: συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,7% μέσα στο 2020, άνοδος του πρωτογενούς ελλείματος στο 3,5%, αναιμική ικανότητα μεταφοράς ρευστότητας από τις ελληνικές τράπεζες στην πραγματική οικονομία».

«Όσο κι αν θέλει κανείς να δει το ποτήρι μισογεμάτο, φαίνεται ότι το περιεχόμενό του, κάθε άλλο παρά βάλσαμο είναι. Και το δύσκολο ευρωπαϊκό παζάρι δεν ξεκίνησε ακόμη», καταλήγει ο κ. Αρβανίτης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa