Οικονομία

Απαγορευτικό στα ρεβεγιόν των ξενοδοχείων

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν.

Θα επιτρέπεται μόνον στους διαμένοντες η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Εντός των προσεχών ημερών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Το “φρένο” στα ρεβεγιόν των ξενοδοχείων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είχε προαναγγείλει απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωνοντας πως “τέτοια φαινόμενα θα περιοριστούν. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα”.

Σε ό,τι αφορά στο click away ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι δίνεται κάθε μέρα εισόδημα στο λιανεμπόριο και πηγαίνει κάθε μέρα και καλύτερα.

Όσον αφορά στα μέτρα για τους κλάδους που πλήττονται, αλλά και γι’ αυτούς που λειτουργούν με click away, είπε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει με σειρά μέτρων όπως η μείωση ενοικίου και η μετακύλιση ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε εφορία, ταμεία και πρόσθεσε ότι έρχεται και η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Για το πώς θα βοηθηθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop τόνισε ότι λειτουργεί εφαρμογή στο υπουργείο Ανάπτυξης το e-katanalotis το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να κλείσουν ραντεβού με τους καταναλωτές.

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «αυτή τη στιγμή κι όπως φαίνεται στον ορίζοντα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξει κάποια άλλη δραστηριότητα. Θα πάμε σταθερά μέχρι τον Ιανουάριο να αρχίσει ο εμβολιασμός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa