Κοινωνία

Απαγωγή Λεμπιδάκη: «Αν μιλήσεις θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου»

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης Λεμπιδάκη, το ekriti.grαποκαλύπτει νέα στοιχεία που σχετίζονται με την απαγωγή του επιχειρηματία και τα οποία διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της πολύμηνης ομηρίας του.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες που έκαναν την απαγωγή στις 30 Μαρτίου δεν συνελήφθησαν ακόμη. (Πρόκειται για την αρχική ομάδα των σκληρών).
Αυτούς που συνέλαβε η αστυνομία είναι αυτοί που τον είχαν στα χέρια τους κατά την απελευθέρωσή του.

Ενδεχομένως όμως, ανάμεσά τους να υπάρχουν 1-2 πρόσωπα που συμμετείχαν στην απαγωγή εξ αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr , μετά την σύλληψη των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση, άτομα τα οποία μετείχαν αρχικά στην απαγωγή, τους απείλησαν προκειμένου να μην προβούν σε αποκαλύψεις.

«Αν μιλήσεις θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου» φέρεται να απειλήθηκε ένας από τους συλληφθέντες.

Με τις συνθήκες αυτές είναι σίγουρο ότι δύσκολα “θα ανοίξουν τα στόματα”. Αυτό διαπιστώνεται και από τις αστυνομικές πηγές ότι οι συλληφθέντες «δεν μιλούν».

Εξάλλου, στο πολύμηνο σήριαλ της απαγωγής, αναμφισβήτητα διαδραματίστηκαν πολλά γεγονότα με δαιδαλώδεις πτυχές.

Η ομάδα των δραστών που έκανε την απαγωγή, αφού δεν κατάφερε να πάρει το ποσό που ζητούσε ως λύτρα, βρήκε άλλα άτομα, πρόθυμα να συνεχίσουν τον εκβιασμό προς την οικογένεια του απαχθέντος.

Τα άτομα αυτά είχαν ένα κοινό γνώρισμα: Ήταν χρεωμένα “μέχρι το λαιμό” και απελπισμένα. Μάλιστα, κάποια απ’ αυτά, χρωστούσαν έως και 2 εκατομμύρια ευρώ και είχαν μπλέξει με τοκογλύφους.

Προκειμένου να “ξελασπώσουν” μπήκαν στην υπόθεση και στην προσπάθειά τους να εισπράξουν ό,τι μπορούσαν, “έριξαν” θεαματικά τις απαιτήσεις τους, αλλά η αστυνομία τους χάλασε τα σχέδια, αφού τους συνέλαβε.

Στις προτεραιότητες της αστυνομίας είναι να πληροφορηθεί ποια ήταν τα άλλα κρησφύγετα στα οποία μεταφέρθηκε ο απαχθής στη διάρκεια της ομηρίας του, ποιος ειδοποίησε τους αρχικούς δράστες της απαγωγής για την ώρα που τσέκαρε ο επειχηρηματίας το εισιτήριο επιστροφής από την Αθήνα και ποιος είναι ο “τσιλιαδόρος” που ειδοποίησε τους απαγωγείς για την ώρα αποχώρησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη από το εργοστάσιο.

Τώρα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απολογία στον ανακριτή των συλληφθέντων, ενώ παράλληλα η αστυνομία συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις έρευνες για την σύλληψη όλων των εμπλεκομένων, από την αρχή της υπόθεσης.

Πηγή: e-kriti.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa